Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Poppels Projekt 003
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Poppels Projekt 003
Prijatelji koji imaju najbrže rastuću mikro craft pivovaru u Šverije su neki dan izbacili prvo crowdsource pivo.

Naziv ide od crowdfunding, što bi značilo skupljanje novca za neki slučaj. U BiH je crowdfunding čest kada skupljaju novac za bolesne i slično.

E, crowdsource ide na istu liniju. Javnost skuplja, ali ne novac - već sastojke za pivo. U ovom slučaju radilo se o skupljanju crvenih ribizli pošto je Švedska bogata time ljeti.

Uglavnom, buradi su bile ispred 3 Göteborška puba skoro cijeli juli. Ljudi su donosili i skupilo se na kraju za kuhanje i punjenje 2000 boca od 0,75 cl.

Ideja je bila da ribizle idu na flaširanje, ali to flaširanje je trajalo danima, obzirom da su ribizle non stop ulijetale u crijeva za punjenje, pa se razvuklo do beskraja. Uglavnom, nezahvalan posao.

Ovih dana je prva flaša Poppels Projekt 003 Imperial Saison je otvorena:

[Image: 645@70.jpg]

Nisam imao telefona pri ruci kada sam probavao, ali mogu ovako da otračam. Jako karbonizirano. Na prvi gutljaj se osjeti prije svega belgijski kvasac. Ima jaku citrosnu notu, a negdje u pozadini iz nekog razloga ja sam osjetio i bananu.

Sve u svemu fin Saison i fina ideja da ljudi nabavljaju neke stvari za kuhanje u svojim pubovima.

Nažalost, ne mogu nikome poslati uzorak jer je svih 2000 flaša već prodano/rezervirano, te je ostalo samo par kegova u pubovima.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Poppels Projekt 003
kod nas u bosni izmišljen crowdsource kad svi muški iz sela danima kupe šljive u jednu avliju da prave rakiju, a žene u drugu avliju da prave pekmez Smile

uglavnom jel kisel puno? ribizle su baš kisele jako. koliki mu je ABV jel preko 9%?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Poppels Projekt 003
ABV je 7%. Kiselo i nije baš toliko. Više mi je citrusno nekako.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

mislio sam da je više jer običnom saisonu po BJCP-u gornja granica ABV-a je 7%. u svakom slučaju ne sumnjam da je odlično pivo.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Poppels Projekt 003
Ja nisam neki ekspert za saison, pa i ne znam s čime da uporedim. Probao sam sem ovoga još 2-3 saisona i na osnovu njih ovaj mi je dobar. Mada, ima tu i subjektivnosti jer Poppels mi je božanstvo Smile
Find Odgovori
Brko Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(11.09.2014, 08:09 )pivska mušica Wrote: kod nas u bosni izmišljen crowdsource kad svi muški iz sela danima kupe šljive u jednu avliju da prave rakiju, a žene u drugu avliju da prave pekmez Smile

uglavnom jel kisel puno? ribizle su baš kisele jako. koliki mu je ABV jel preko 9%?

kazu..

ko je najveca picka u selu?
onaj koji stavi vise sljiva u pekmez nego u rakiju... Smile
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools