Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pivo bez slada
Spax Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Pivo bez slada
Juče sam kuhao pilsner bohemian i spletom okolnosti drunk nisam ubacio 2kg slada a potrebno je 5kg ukupno.Skontao tek danas kad sam našao kesu hoću li odmah u kanalizaciju ili da sačekam da fermentira pa da ga onda u kanalizacijuBig Grin
interesantno je to da sam dobio OG 1040Huh
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Pivo bez slada
(26.11.2014, 09:47 )Spax Wrote: Juče sam kuhao pilsner bohemian i spletom okolnosti drunk nisam ubacio 2kg slada a potrebno je 5kg ukupno.Skontao tek danas kad sam našao kesu hoću li odmah u kanalizaciju ili da sačekam da fermentira pa da ga onda u kanalizacijuBig Grin
interesantno je to da sam dobio OG 1040Huh

Ma nista takvo, OG je dovoljan da dobijes malo lakse pivo. Slad ako neces kuhati skoro stavi u papirnu kesu i na hladno mjesto. Smile
Find Odgovori
Spax Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 26.11.2014, 09:57 by Spax.
Ostalo slada za još jednu "turu" katastrofa.
Ovo pivo će moć na antibiotikeTongue
Find Odgovori
libor Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Nista se ti ne sekiraj , mozda se iznenadis pivom , ne mora pivo imati preko 5% ABV da bi valjalo ...
Find Odgovori
Spax Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 27.11.2014, 08:33 by Spax.
Slažem se,ostaviti ću ga pa da vidimo....ali sad se nameće puno drugih pitanja npr: da sam stavio slada koliko je u receptu OG bi bio previsok ili još interesantnije"isti"slad različitog dobavljača daje potpuno drugačiju efikasnost(nabavljano van BIH) ..
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools