Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


fermentacija
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
fermentacija
molim vas da mi pojasnite. Blush
odgovor sam tražio i ovdje na forumu i na drugim ali nisam našao.
fermentacija mi je trajala 2 dana i onda se smirilo i počeo se tlak u fermentoru izjednačavati i voda se skoro izjednačila u obije posude u vrenjači.
rekli ste da je to ok.
fermetor nisam ni dirnuo tako da kvasac nisam uzburkao.
međutim evo danas je ponovo počela fermentacija i vidim da vrenjača opet bučka. ne onako kao prvi puta ali ipak bučka.
jel i to ok?? Huh
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,095
Joined: Feb 2014
Reputation: 3 Location: Sweden
fermentacija
Rekli smo ti već prije da je okej. Kvasac radi ili spava, ovisno o temperaturi. Te naravno ako i koliko šećera ima pretvoriti u alkohol.

Shodno tome, intenzitet mjehurića u air locku je promjenjiv. Prvih dana je intenzivan obzirom da tada kvasac najviše posla i uradi. Vremenom se smiri, a nakon 15-tog dana pretvara preostali šećer u alkohol a kojeg je tada već malo ostalo.

Imaš to već objašnjeno na temama o fermentaciji.

Ukratko, ne diraj ništa i strpi se. Ne možeš svaki dan trčkarati do fermentora i mjeriti mjehuriće u air locku. Iskuliraj i pusti da prođe 18 dana najmanje.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: fermentacija
fermentor mi je u sobi. a ne diram ništa. pokriveno je plahtom sve osim vrenjače.
baš sam pretraživao forum al nisam našao tu temu. al ok sada ako je to u redu.
hvala na objašnjenju!
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools