josip
1.040 OG, 3,92% ABV
Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation:
0
Location: hrvatska
|
kvasac
This post was last modified: 12.06.2015, 11:06 by josip.
pravio (pokušao sam praviti) medovinu ali krivo sam očitao temperaturu na termometru pa sam najvjerovatnije ubio kvasac.
kvasac je bio young cider yeast. pretpostavljam da sam ga stavio u topliju vodu nego što je trebalo (možda je bila i iznad 40)
prošlo je 24 sata još uvijek se ništa ne dešava. odnosno ima jako malo pjene na površini ali stvarno jako malo.
stavit ču sliku da vidite.
sa istim takvim kvascem radim cider od jabuke i nakon nekih 5 sati počela je burna fermentacija.
sad razmišljam pokušati spasiti ubacivanjem vinskog kvasca da potaknem fermentaciju ako ču uspjeti jer sumnjam da ču daljnjim čekanjem postići da kvasac oživi.
učinio sam genocid!
|
|
|
Car
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 1
Joined: Oct 2015
Reputation:
0
Location: tuzla BiH
|
RE: kvasac
[quote='josip' pid='23533' dateline='1434102592']
učinio sam genocid!
Kako se ovo završi @josip_e ?
|
|
|
b62p
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 6
Joined: Jan 2018
Reputation:
0
Location: doboj
|
RE: kvasac
Josipe, sta se izdogadjalo sa napitkom ?
|
|
|