Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


kvasac
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
kvasac
This post was last modified: 12.06.2015, 11:06 by josip.
pravio (pokušao sam praviti) medovinu ali krivo sam očitao temperaturu na termometru pa sam najvjerovatnije ubio kvasac.
kvasac je bio young cider yeast. pretpostavljam da sam ga stavio u topliju vodu nego što je trebalo (možda je bila i iznad 40)
prošlo je 24 sata još uvijek se ništa ne dešava. odnosno ima jako malo pjene na površini ali stvarno jako malo.
stavit ču sliku da vidite.
sa istim takvim kvascem radim cider od jabuke i nakon nekih 5 sati počela je burna fermentacija.
sad razmišljam pokušati spasiti ubacivanjem vinskog kvasca da potaknem fermentaciju ako ču uspjeti jer sumnjam da ču daljnjim čekanjem postići da kvasac oživi.
učinio sam genocid! Angry Blush Sad


[Image: 0n9o5nG.jpg]

[Image: 7ULmNRX.jpg]
Find Odgovori
Car Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 1
Joined: Oct 2015
Reputation: 0 Location: tuzla BiH
RE: kvasac
[quote='josip' pid='23533' dateline='1434102592']

učinio sam genocid! Angry Blush Sad



Kako se ovo završi @josip_e ?
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: kvasac
iskreno neznam. Sve je odradilo. Ima miris vina, bistro je i trebao bi u boce točiti. Ali okus je nekako gorkast. Neznam jel to tako mora biti. Budučinda još treba zriti bar godinu dana, možda izgubi gorčinu.
Volio bi da mi netko iskusniji napiše svoje mišljenje. Dali baciti ili flaširati?
Find Odgovori
b62p Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Jan 2018
Reputation: 0 Location: doboj
RE: kvasac
Josipe, sta se izdogadjalo sa napitkom ?
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools