Profesja Cyrulik
Sinoc na pivskom festivalu probao sam dosta piva, a kuci ponio dosta flasa. Danas, prije nego sto se ponovo uputim na festival, probao jedno zanimljivo pivo koje sam sinoc donio.
Dimljeni berliner weisse pivare Profesja.
Pivo je izgledom nesto tamnije od klasicnog berliner weissa, ali ima klasicnu mutnocu, a pjena se jako kratko zadrzava, tako da u casi nakon par minuta izgleda kao Fanta.
U nosu se osjeti dim, puno dima, i nesto kvasca. Hmelja nema nikako.
U okusu, dim se jos vise pojacava, bas je nadimljeno momacki, ali za razliku od arome, u okusu odmah odsjece jaka kiselost klasicnog berlinera. Kiselost je ona mliječna, kao kefir. Gorcine nema nikako i mislim da nikako nisu ni dodavali hmelj u ovo pivo.
Pivo ima samo 3,6%, a i to je puno za berliner. Jako pitko, i za razliku od obicnog berlinera koji mi je uvijek bio dosadan i jednoličan, ova nadimljenost daje dodatnu dimenziju.
Inace siguran sam da bi dosta ljudi ovo ispljunulo nakon prvog gutljaja

Tesko se pomiriti da imas okus suhe pečenice u pivu. Ali meni se svidja.
Ukupan dojam - zanimljivo iz homebrewerske perspektive, moze se fino piti, ali ne bih narucio sljedece. Ne bih ga nikad ponudio civilu.