Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lager
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Lager
(23.11.2016, 01:51 )spageti Wrote: Baš sam prije dva dana čitao lager metodu sa dotične stranice i pripremam se za sljedeće kuhanje.

Odlično je to lik složio.

Ma jašta, a i njegovi pivarski eksperimenti (xBmts) zlata vrijede.
WWW Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Ja sam tako radio. Kad ti FG bude na 4 platoa od finalnog, dizem temp na 15C. Ova dizanja po 3C svakih par sati, za mene nema smisla. Sve sto se u homebrewu radi, kopira se od industrije. Nekada ljudi ne znaju zasto to rade i tu nastaje problem. Stvarno mislite da u jednom pivovari sa 100 fermentora dizu svakih par sati po stupanj? Naravno da ne. Tamo je ogromalna termalna masa i to se ne moze zagrijati kao kolicina od 20L. Plus, nemaju mogucnost grijanja tako da taj posao mora kvasac odraditi.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Find Odgovori
Knjaz Ječmenković Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Kako je ispao lager na kraju? Ima li kakve razlike u odnosu na prethodne metode koje si koristio?
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(10.01.2017, 01:39 )Knjaz Ječmenković Wrote: Kako je ispao lager na kraju? Ima li kakve razlike u odnosu na prethodne metode koje si koristio?

Ovaj lager je radi lošeg kvasca imao problema sa fermentacijom, stao je na 1:024 i nije htio ići niže nikako. Probao sam sve, ali to je to.

Nema nekih off flavora ali je malo presladak, posebno kada je u pitanju lager.
WWW Find Odgovori
Knjaz Ječmenković Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Meni je dobro odradio, spustio je na 1.014 kako je otprilike i bilo predviđeno u brewtarget-u. I meni se činilo da je malo slađe nego bi trebalo,
ali je nakon tri sedmice u flaši ipak izašao prilično dobro, nema off flavoura, jedino je
pjena malo tanja ali jbga, sve u svemu zadovoljan sam.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools