Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


AleBrowar Rowing Jack
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
AleBrowar Rowing Jack
Rowing Jack je američki IPA poljske craft pivare AleBrowar. U pivu korišteno pet sorti hmelja i to: Simcoe, Chinook, Citra, Cascade i Palisade. Od sladova su korišteni pale ale, pšenični, bečki, Carapils i Acid Malt. Fermentirano je sa fermentisovim suhim kvascem US-05.

Izgled: Na dnu boce je bio primjetan talog. Prilikom sipanja piva u snifter čašu obrazovala se bijela pjena debljine oko 2 cm. Ubrzo je spala na tanju prevlaku, koja je iza sebe ostavila fenomenalan lacing. Boja piva je bakrena. Pivo je bistro.

Aroma: Iz boce je prilikom otvaranja u prvi plan izbio miris svježeg hmelja. U pivu se osjete arome tropskog voća (mango), citrusa, smolaste arome, te hint cvjeća. Sladna strana piva upotpunjuje hmeljne arome, dajući pivu nešto malty arome i slatkoće u mirisu. Arome ovog piva se konstantno smjenjuju i međusobno isprepliću dajući mu na kvaliteti.

Okus: Okus ovog piva prati njegovu aromu. Tako se u okusu osjete vitrusne, voćne i smolaste note. Gorčina od 70 IBU jedinica ostavlja gorak, grejp aftertaste koji se nakon kraćeg vremena izgubi.

Punoća okusa: Pivo dobrog tijela, srednje karbonizacije. Količina alkohola od 6,2% ABV se u ovome pivu i ne osjeti.

Ukupni dojam: Klasičan primjer američkog IPA piva, sa svim svojim prepoznatljivim aromama. Da nije etikete moglo bi se reći da se radi o homebrew pivu, a ne o pivu neke veće pivare. Fantastično pivo u svakom smislu.

[Image: xOHmHyj.jpg]
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools