bhgr1
1.060 OG, 5,91% ABV
Posts: 410
Joined: Apr 2015
Reputation:
2
Location: Gračanica
|
Temperatura fermentacije
Skuhao sam turu piva prije dva dana i ubacio u frizider sa STC kontrolerom na 19°C na fermentaciju koja koliko vidim ide fino (Safale US-05). Planiram dry hop po zavrsetku primarne fermentacije.
Interesuje me koliko dugo moram drzati bure u frizideru jer bi volio osloboditi prostor za drugu turu
Inace temperatura u podrumu je trenutno 22-23°C i mislio sam ostaviti dry hop na toj temperaturi, hoce li mi ta temperatura pokvariti nesto sa ovim kvascem?
Hvala.
Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
|
|
|
bhgr1
1.060 OG, 5,91% ABV
Posts: 410
Joined: Apr 2015
Reputation:
2
Location: Gračanica
|
RE: Temperatura fermentacije
(24.06.2016, 05:50 )raix Wrote: ja bih drzao bar deset dana, a najduze 15 dana. posle moze i na tih 22 nije problem. Hvala.
Tako ce nesto i biti, ali dry hop ce ici 10 dana na podrumskoj temp. pa sta bude.
Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
|
|
|