Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Gdje nabaviti jeftino-ideje
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: bosna
Gdje nabaviti jeftino-ideje
Pošto mi puno nekih đavola fali uvijek za hobi koji se zove homebrewing-odlučio sam da otvorim ovu temu.
Glavna ideja je da svi koji su nesto negdje gledali-pijaca, radnje itd, a da nije namijenjeno za homebrewing -a da se moze koristiti za nešto u pivarstvu da to pojasni , napiše cijenu itd.

Evo ja cu početi sa nekoliko interesantnih stvari:
1.Gledao sam spojnice, nipla, t komade isl fi 10mm sve kao john guest -ali neka druga marka-inace namijenjeno za kompresore i zrak -cijena komada od 0,5 KM.-odlicno za spajanje crijeva na točionicima.
2.<Crijevo za točionik sam našao u Tuzli u Zeka komerc-silikonsko transparentno 10mm, 1,25KM.
3.U razgovoru sa jednim prijateljom dobio sam informaciju da se u ovlastenim servisima za odrzavanje pp aparata mogu dodzaba kupiti boce co2 (koristene kao pp aparati) a koje se po zakonu izbacuju iz upotrebe posle određenog roka-iako su ok, i daju se puniti- ja nasao jednu za 10KM, a isto tako se zanju udesiti i za kisik.
4.U Srebreiku sam gledao 2 klasu izolacionih panela-aluminijski lim, 7 cm debljine cijena 15-20KM m2 ekstra stvar za komore za fermentaciju (uz malo pu pjene, i nekoliko savijenih lajsni kod limara da se napraviti ozbiljan komora, za razliku ovih od stiropora-kojih sam ja vec 3 do sad bacio).
5.U Orašju sam gledo u firmi koja proizvodi stiropore, najlone te razne izolacione tkanine isl. neku izolacionu foliju -nesto kao ona folija sto bude u friziderima, nije lim,ali nije ni alu folija-tog oni dole dosta bacaju, sto ostane mimo nekih standardnih dimenzija-a idelano za razne izolacije....
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools