Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bakarne cijevi za chiller
mirren Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Bakarne cijevi za chiller
Pozdrav. Kako sam se vec u nekoliko postova predstavio, novi sam i prirpemam opremu i dosao je na red chiller. Iz Tuzle sa i ne uspijevam naći cijevi projera većeg od 10 milimetara.

Interesuje me prvo, zna li neko ima li negdje u okolini bakarnih cijevi promjera 12 mm ili 14 mm, a drugo, s obzirom da ima ovih od 10 mm svugdje, interesuje me koliko bi takve cijevi bilo optimalno (otprilike) za hlađenje nekih 35 ili 40 litara worta?
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Bakarne cijevi za chiller
ja sam cijevi kupovo u vokel-u (dole na miladijama gdje je zicomp). tada su imali svih promjera. za 35 - 40 litara dovoljno ti je ako spiralu namotaš od 10 metara cijevi.

mislim da tih cijevi ima i u zeka komerce na šićkom, ko da sam ih vidio nekad.
WWW Find Odgovori
mirren Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(23.02.2018, 12:43 )zlimfur Wrote: ja sam cijevi kupovo u vokel-u (dole na miladijama gdje je zicomp). tada su imali svih promjera. za 35 - 40 litara dovoljno ti je ako spiralu namotaš od 10 metara cijevi.

Hvala. Upravo zvao i jedne i druge. Možda još nekome zatreba informacija, pa nek ima i ovdje:
- u Vokelu cijev promjera 10 mm košta 5,2 KM po metru, dok 12 mm košta 6,6 KM
- u Zeki je 10 mm 4,9 KM po metru, dok 12 mm košta 6,1 KM po metru
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

(23.02.2018, 01:07 )mirren Wrote:
(23.02.2018, 12:43 )zlimfur Wrote: ja sam cijevi kupovo u vokel-u (dole na miladijama gdje je zicomp). tada su imali svih promjera. za 35 - 40 litara dovoljno ti je ako spiralu namotaš od 10 metara cijevi.

Hvala. Upravo zvao i jedne i druge. Možda još nekome zatreba informacija, pa nek ima i ovdje:
- u Vokelu cijev promjera 10 mm košta 5,2 KM po metru, dok 12 mm košta 6,6 KM
- u Zeki je 10 mm 4,9 KM po metru, dok 12 mm košta 6,1 KM po metru

vidis.. Wink

ono sto je dobro, cijevi su vec smotane u kolut.. samo nadjes odgovarajuci tabure / betonsku cijev ili nesto slicno promjera, oko cega pazljivo samo prepravis kolut i napravis spiralu..

dobro je u cijev nasuti pijeska, kako se ne bi prelomila.

najbolja je opcija ako imas negdje nekog metalopreradjivaca, pa da ti izmota na masinu..
WWW Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools