Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Urthel Samaranth
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
Urthel Samaranth
Belgijsko pivo koje spada u Belgian Strong Ale stil piva. Dolazi u ambalaži zapremine 330 ml sa vrlo sipmatičnom etiketom, kao i kod većine belgijskih piva, sa motivom lika koji najviše nalikuje patuljku.

Prilikom točenja u čašu obrazovala se pjena debljine jednog prsta, i kao takva se vrlo kratko zadržala. Vrlo brzo se svela na tanku prevlaku koja nije iza sebe ostavila ni traga lacinga. Pivo je svijetlo smeđe boje, sa tijelom srednjeg inteziteta. Ovo pivo je srednje karbonizirano.

U pivu možete lako prepoznati voćne arome, poput one koju iza sebe ostavlja višnja. Tu se potajno provlači i aroma šljive, te aroma koja mene najviše podsjeća na vino. Međutim, moje nozdrve su detektovale veoma jaku alkoholnu aromu, koja u ovom pivu izbija u prvi plan. Prilikom ispijanja alkohol jako zagrijava jednjak, i unutrašnjost tijela ispunjava toplotom. Urthel Samaranth definitivno vuče na sladni karakter i u njemu nisam registrovao ni jednu hmeljnu aromu, te se gorčina koja vodi porijeklo od hmelja, veoma malo osjeti. Vrlo zanimljivo je to da pivo posjeduje neku, da tako kažem svježu, sintetičku (možda je gruba riječ) gorčinu, najsličniju marcipanu.

Dakle, u pivu ćete osjetiti izvjesnu slatkoću koja u kombinaciji sa visokim postotkom alkohola ovo pivo više čini nekim alkoholnim desertnim pićem, nego što je to pivo u nekom nama opštepoznatom smislu. Sa svom svojom slatkoćom i velikim procentom alkohola (11,5% ABV) idealno je za zimske dane. Servirano u sniffer, uz neku dobru knjigu i uz kamin, stvorit će vam pravu zimsku idilu.

Ne bih rekao da je ovo pivo za svaki dan, a pogotovo ne u ovim ljetnim mjesecima, nego je ono više prikladno za zimski period. U svakom slučaju, vrlo interesantno pivo, i vrijedi ga probati. Možete ga nabaviti u svim većim konzum marketima po cijeni od cca 4,5 KM.

[Image: P5160008.jpg]
how to capture screen

Zivjeli
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Sarajevo
Re: Urthel Samaranth
Da. Pravo slatko pivo. Slatko I jako.
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,210
Joined: Jul 2013
Reputation: 3 Location: Mostar
RE: Urthel Samaranth
[Image: TrWjhHq.jpg]

evo i ja ga probah. i razočarah se.
Očekivao sam puno više od ovoga piva, neznam zašto. dosta teško pivo, a hmelj se ne osjeti ni na momente. imam osjećaj da mi je u pivo netko usuo neki whiskey ili nešto tako.

p.s. mange_tout, hvala na čaši Big Grin
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Urthel Samaranth
ha tako treba. ovo pivo ima ja mislim oko 12% alkohola, ne mozes ocekivati leprsavost neku Smile znaci lickaš jednu čašu polako i dugo. mada se ja slažem da je ovaj samaranth pomalo cloying. imam jednog kolegu koji voli pravo ovo pivo, i konobari su se već navikli, znaju ga, kad on uđe, donesu mu ovo i čašu vode. Big Grin Big Grin Big Grin
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,210
Joined: Jul 2013
Reputation: 3 Location: Mostar
RE: Urthel Samaranth
11.5% Big Grin
nisam očekivao lepršavost, ali i la trappe quadrupel ima 10% alkohola pa mi je sasvim ok i fino pitko pivo (što potvrđuje to što ga je nestalo u klubu gdje radim Big Grin ), ali ovaj je baš nekakav opor, gorak.
ili je možda do mene samo, meni se sviđaju hmeljena piva. Volim ih zahmeljene Big Grin
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Urthel Samaranth
(27.02.2014, 12:02 )Pivdzija Wrote: p.s. mange_tout, hvala na čaši Big Grin

nema na čemu. samo neka se pije Big Grin

jeste malo pojako pivo, ali opet je za klasu bolje od ovoga što nam ovdje nude.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools