Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Prvo rafterovo pivo
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

RE: Prvo rafterovo pivo
Pošto je prvo nisam htio da "experimentišem", negdje na pola flaširanja sam je nasuo ovu bocu. Ide sada u komoru sa Brown Porter-om. A ono što je ostalo na kraju sam nasuo u flašu od 1L sa navojnim čepom, čisto da se može probati kada dođe vrijeme. To sam vidio od Omera i dihtovalo je, pa i ja sam to uradio sa nekih 0,5L piva.
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

nemoj to više raditi. postoji velika razlika u pritisku kada je samo pola piva u flaši i kada je pivo do vrha napunjeno u flašu. to je u fizici Henrijev zakon. to će ti pivo najvjerovatnije zapjeniti puno a ako flaša nije od debelog stakla namijenjenog za pića pod pritiskom, možda je najbolje da to pivo prvo otvoriš...

edit:

ovo što sam napisao vrijedi ako je ta flaša staklena. a ako nije, odnosno ako je plastična, onda će isto zapjeniti ali nema opasnosti da pukne sigurno.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Staklena je, i veoma brzo ću je otvoriti. Ona je predviđena da se otvori ranije, da vidim šta se dešava Big Grin
Nije mi pao na pamet Henrijev zakon, znam iz ronjenja o njemu...
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Sinoć otvorim plastičnu bocu od koka kole koju sam stavio da mi bude tester za karbonizaciju!
Bivo skroz srugačije od ovoga iz staklenih boca. Skroz dobro karbonizovano, pjena da spavaš na njoj, ukusi malo drugačiji, nekako istančani. U svakom slučaju neuporedivo bolje! Definitivno su mi čepovi omanuli ili je čepilica problem.

Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools