Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Naljev na 'cake'
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 826
Joined: Feb 2014
Reputation: 0 Location: Foča
RE: Naljev na 'cake'
Raja, ima jedna slična tema, mislim da mi je sve jasno, ali da podjelim sa vama i da prodiskutujemo.
Imam porter na fermentaciji i planiram kuvati danas i sutra, opet porter.
Ovaj što je na fermentaciji planiram u sekundar a dvije trećine tog kvasca prebaciti u veći fermentor za dvije ture, nasuti današnju turu na taj kvasac i onda sutrašnje kuvanje izaerirati i dodati u isti fermentor.

Može?
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,440
Joined: Nov 2012
Reputation: 8 Location: Doboj
RE: Naljev na 'cake'
(25.05.2015, 12:48 )rafter Wrote: Raja, ima jedna slična tema, mislim da mi je sve jasno, ali da podjelim sa vama i da prodiskutujemo.
Imam porter na fermentaciji i planiram kuvati danas i sutra, opet porter.
Ovaj što je na fermentaciji planiram u sekundar a dvije trećine tog kvasca prebaciti u veći fermentor za dvije ture, nasuti današnju turu na taj kvasac i onda sutrašnje kuvanje izaerirati i dodati u isti fermentor.

Može?

Sve Može, samo 1/3 kvasca dodaj na prvu turu sutradan vec imas worth na fermentaciji. Big Grin
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools