Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

WLP 530
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

WLP 530
Ostalo je kvasca od kuhanja BPA. Eno ga u fermentatoru. Nije mi se dalo da ga perem. Pa ako se još može spasiti i ima dobrovoljaca, donijeću fermentator.

Sent from my Z10 using Tapatalk
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: WLP 530
Od mene isto WLP380 hefeweizen kvasac. Ako nekome treba mogu isprati, a mogu ga odmah sad top croppingom skinuti. Jako zanimljiv, puno fenola, jaka banana iako mu u opisu stoji da ne daje puno banane nego da je vise na strani klincica. Iz ovih uzoraka sto sam probavao, rekao bih odlican kvasac. Jedino sto je jako smrdljiv za vrijeme prvih par dana fermentacije.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: RE: WLP 530
(07.04.2014, 09:03 )pivska mušica Wrote: Od mene isto WLP380 hefeweizen kvasac. Ako nekome treba mogu isprati, a mogu ga odmah sad top croppingom skinuti. Jako zanimljiv, puno fenola, jaka banana iako mu u opisu stoji da ne daje puno banane nego da je vise na strani klincica. Iz ovih uzoraka sto sam probavao, rekao bih odlican kvasac. Jedino sto je jako smrdljiv za vrijeme prvih par dana fermentacije.

Skidaaaaj, ako ti se da... Big Grin
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

eto ga skinuo. čisti kvasac sa krauzena, a ovaj je baš namijenjen za top cropping. Smile
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: RE: WLP 530
(07.04.2014, 09:21 )pivska mušica Wrote: eto ga skinuo. čisti kvasac sa krauzena, a ovaj je baš namijenjen za top cropping. Smile

Super! Hvala! Nema sta, sljedece sto kuham je hefe weizen Smile
WWW Find Odgovori
Das Bier Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(07.04.2014, 09:21 )pivska mušica Wrote: eto ga skinuo. čisti kvasac sa krauzena, a ovaj je baš namijenjen za top cropping. Smile
moram napomenuti,radio sam top cropping sa zadnjim hefe-om,i nisam bas zadovoljan,fali mi ona vocna nota,mislim da hefe-u to nebi trebalo raditi nego ga pustiti da bas odlezi na kvascu,ja sam bio extreman i pokupio sve sto se dalo pokupiti,kad sam pretakao na dnu fermentora je bilo jedva 1-2mm taloga,vjerovatno samo prljavstina
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

ne znam za to, prvi put čujem. ovi kvasci za hefeweizen i jesu pravi top cropperi i baš se oni ovako i 'beru'. ne bi trebalo biti nikakvih problema. njemci tako rade/tako su radili. jedino što se ne bi baš trebali skidati na početku u samom jeku fermentacije, nego negdje u 2/3 odrađene fermentacije. ali to svakako nije problem. ovo moje pivo s kojega sam upravo skinuo kvasac je već završilo s fermentacijom, a ipak je na vrhu ostao debeli, gusti sloj čistog kvasca. tako da sam to skinuo. ako danny boy napravi hefe ili dunkelweizen mozemo poslije uporediti pa vidjeti. samo mogu reci da je strasno fenoličan ovaj kvasac, a i jako puno banane mi je proizveo iako nije tako opisan....
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

(07.04.2014, 09:23 )danny_boy Wrote:

Super! Hvala! Nema sta, sljedece sto kuham je hefe weizen Smile

Big Grin da se upisem za jedan slantic.....
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

moze zis. otkad imam turkey baster ovo je baš jednostavno Smile
Find Odgovori
zujalo Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

pitanje dobio sam wlp530 za jednu turu ,ali belgijanere nevolim
koja bi bila razlika od ovog sto sad radim sa safala 5 kad bi stavio
wlp530 unutra?
da li bilo razlike u okusu ??
pivo je sa 70g citre nakraju magnum u pocetku i zadnjih 5 min 20 cascade
Find Odgovori
PaleAle Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Fermentiraj ga hladnije da dobiješ manje fenola i estera. Ne više od 19C. Pošto nemam iskustva sa belgijskim kvascima ne mogu ti ništa više savjetovati. Smile
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools