Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Coopers Irish Stout
BriBEER Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Oct 2018
Reputation: 0 Location: Croatia
Coopers Irish Stout
Pozdrav novi sam na forumu te jednako tako u svjetu izrade piva. Okušao sam se u izradi irish stouta marke coopers iz kantice. Sve sam napravio kako se navodi osim šta sam umjesto preporučenog šećera ja stavio traubenzucker. I već pri prvim mjerenjima osjetio sam kiselkast okus piva. Malo sam čitao da može biti infekcija ali pivo na površini nikakvih znakova infekcije nije davalo. FG je bio 1008 ja mislim i tada sam ga flasirao u dobro oprane boce. Nakon 18 dana stajanja u mračnoj sobi pivo još uvijek ima kiselkast okus ali mislim da ipak malo manje. O dezinfekciji sam vodio računa, jedino što mi je sumnjivo je to da je temperatura pri primarnoj fermentaciji bila oko 27.
Dali je moguće da je to pivo inficirano ili će ono ipak izgubiti tu kiselost.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,329
Joined: May 2014
Reputation: 7 Location: Srebrenik, BiH
Coopers Irish Stout
27 stepeni je definitivno previsoko za vecinu kvasaca. Moguce da si ti iz tog svog izvuko ono najgore.

Generalno vazi da su ti kvasci iz kit paketa svakako losi, I uz previsoku temperaturu fermentacije moze se lako objasniti los ukus tvog piva..

Tesko da ce kiselost nestati nakon odlezavanja, ali nikad ne znas.. Wink

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
WWW Find Odgovori
BriBEER Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Oct 2018
Reputation: 0 Location: Croatia
RE: Coopers Irish Stout
Hvala ti
Find Odgovori
VladaNS Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 21
Joined: Nov 2017
Reputation: 0 Location: Serbia
RE: Coopers Irish Stout
Pravio sam ja na pocetku bas taj starter kit. Bilo kiselkasto u pocetku, i vecinu smo tako i popili. Zaboravili nekoliko flasa, i posle skoro godinu dana kad sam otvorio...bilo savrseno!
Find Odgovori
BriBEER Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Oct 2018
Reputation: 0 Location: Croatia
RE: Coopers Irish Stout
This post was last modified: 14.10.2018, 07:51 by BriBEER.
A ostavit ću pa ću probat nakon nekog vremena

Da vas pitam dali će sada i pri sljedećim fermentiranjima piva bit kisela. Mislim dali ce ostati taj kiseli okus u plastici
Find Odgovori
dreamy Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 20
Joined: Nov 2017
Reputation: 0 Location: Hrvatska
RE: Coopers Irish Stout
Evo otvorio sam svoju bilježnicu i vidim da sam i ja napravio to pivo prije dvije godine.Ja sam još dodao u njega beer enchancer2 koji su preporučali za bolji okus.Početni OG 1050 završni FG1020,pivo je bilo bogate pjene i dobrog okusa za taj tip kuhanja.Fermentor samo dobro operi i kuhaj dalje,konzerve su dobar početak.Poslije možeš probati BIAB koji ne iziskuje neku opremu a daje puno bolje pivo.
Gdje se pivo vari,dobro stoje stvari!
Find Odgovori
BriBEER Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Oct 2018
Reputation: 0 Location: Croatia
RE: Coopers Irish Stout
Hvala na odgovoru morat cu onda naručiti drugu konzervu hahahahha nema druge
Find Odgovori
BriBEER Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Oct 2018
Reputation: 0 Location: Croatia
RE: Coopers Irish Stout
Dečki moram vam reći da je pivo kad je odstajalo još 2 tjedna izgubilo kiselinu i sada je dosta dobro.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools