Shunj
1.040 OG, 3,92% ABV
|
RE: Ayinger Urweisse
Cuj to, da je samo restoran konto bih al posto je pivnica malo je cudno. Kolko poznajem Svabe, a zivio sam u Svabiji, kad hoce da te ispale uvedu neko pravilo (te clanska kartica, te ovo, te ono). Mozda grijsim al zadnji put kad sam bio bas u toj istom Hofbrauhaus-u dozivio sam malu neugodnost.
Bilo kako bilo, Ayinger piva su strasna. Hofbrau su mi takoder odlicna piva. Ovde sam samo jednom naletio na njihov (Hofbrau) helles na jednoj benzinskoj i sa par drugara potamanio liku sve sto je imo. Posle ga vise nisam vidio.
Minhen je svjetska carsija, sve bih dao da mogu malo naletiti. Uzivaj.
Cheers
"Tko zivi u nadi umire izvizdan" (Max Bunker)
|
|
|
yankee fan
1.050 OG, 4,91% ABV
|
(30.10.2013, 08:00 )Shunj Wrote: Cuj to, da je samo restoran konto bih al posto je pivnica malo je cudno. Kolko poznajem Svabe, a zivio sam u Svabiji, kad hoce da te ispale uvedu neko pravilo (te clanska kartica, te ovo, te ono). Mozda grijsim al zadnji put kad sam bio bas u toj istom Hofbrauhaus-u dozivio sam malu neugodnost.
Bilo kako bilo, Ayinger piva su strasna. Hofbrau su mi takoder odlicna piva. Ovde sam samo jednom naletio na njihov (Hofbrau) helles na jednoj benzinskoj i sa par drugara potamanio liku sve sto je imo. Posle ga vise nisam vidio.
Minhen je svjetska carsija, sve bih dao da mogu malo naletiti. Uzivaj.
Cheers daj ne zezaj. mozda sam ja srecan sto ove imam Hofbrau cijele godine, i to sad je Marzen u prodaju ali je Helles regularan...
takodje Hacker Pschorr je stalno u ponudi i to u cak 2 radnje koje su odlicno opremljene i imaju strasan izbor piva!
taj Hofbrau i Hacker Pschorr sam cijelo ljeto pio...
hajde ako te put navede u ove krajeve javi se!
Sisaj Zvezdo!!!
|
|
|
Shunj
1.040 OG, 3,92% ABV
|
@yankee
Fakat nema, prije je jos i bilo nesto vise ali u poslednje vrijeme sve vise se izbacuje. Ljudi ovde nemaju bas ukusa za kvalitetne lagere. NJ ima puno vise emigranata iz Evrope sto ovde nije bio slucaj do 90-tih kad smo poceli dolaziti mi, Rumuni, Rusi, Bugari (simpaticna raja ), ..., ne bas neke pivske nacije (zato je kolekcija rakije po americkim radnjama na zavidnom nivou, cak su se i Amerikanci poceli navlaciti na, kako pogresno izgovaraju, RAJIKU ). To jednom sto sam naletio bilo je u St. Louis-u, ne u Atlanti.
Prijavim se obavezno kad naletim u te krajeve.
@gajba
Ljepa kolekcija, napisi sta kad probas.
"Tko zivi u nadi umire izvizdan" (Max Bunker)
|
|
|
sarajevskopivo
1.050 OG, 4,91% ABV
|
uh juce smo na poslu imali proslavu neku nakon uspjesno zavrsenog projekta i odveli nas u gameworks (mjesto sa automatima, fliperima..). Dobili smo po dva kupona za pice, ali posto se nisu svi pojavili, i neki i ne piju zavrsio sam sa nekih 6 kupona i popio 6 ovih Hackera. Ovo mi je bilo prvi put da probam ovo pivo i mogu reci da je odlicno.
Vidio sam u svojoj prodavnici da ima ovaj Ayinger pa vjerovatno ga danas kupim i probam.
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
|
|
|