Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Danas kuvam!
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,329
Joined: May 2014
Reputation: 7 Location: Srebrenik, BiH
RE: Danas kuvam!
(22.04.2021, 10:59 )tp1988 Wrote: Pozdrav svima!
Prije par dana napokon smo se odvažili i skuhali prvo pivo (blonde ale nekakav  Big Grin ). Par dana poslije probali smo još jednu turu istog recepta, za sada sve izgleda ok i po planu. Planirali smo ovih dana probati pšenično. Vidim da je dosta nezgodno dobiti super pšenično, pogotovo bez dobrih kvasaca. Ali evo nama je za početak cilj dobit samo nešto da se može piti i da ne bude inficirano. Pa ćemo se s vremenom uštimat Big Grin Kakav vam se čini recept:

otprilike 19-20 l u fermentoru

1 kg IREKS Pilsner Malt
2.5 kg IREKS Wheat Malt Light 
0.5 kg Weyermann Munich Type 1

6 g Magnum (13 AA) 60 min
11.5g SafAle WB06 ili 10g Bavarian Wheat M20

ukomljavanje na otprilike 67°C sat vremena 
temp. fermentacije 18-21°C

OG: 1046
FG: 1010
ABV: 4.68%
IBU:12
SRM: 4.03


kako je ispalo, jestel probali?

ja sam kuho 27.05, prva tura poslije korone, back to the roots, zombie dust.. Big Grin
WWW Find Odgovori
tp1988 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 2
Joined: Apr 2021
Reputation: 0 Location: Bosna i Hercegovina
Shocked  RE: Danas kuvam!
(08.06.2021, 01:02 )zlimfur Wrote:
(22.04.2021, 10:59 )tp1988 Wrote: Pozdrav svima!
Prije par dana napokon smo se odvažili i skuhali prvo pivo (blonde ale nekakav  Big Grin ). Par dana poslije probali smo još jednu turu istog recepta, za sada sve izgleda ok i po planu. Planirali smo ovih dana probati pšenično. Vidim da je dosta nezgodno dobiti super pšenično, pogotovo bez dobrih kvasaca. Ali evo nama je za početak cilj dobit samo nešto da se može piti i da ne bude inficirano. Pa ćemo se s vremenom uštimat Big Grin Kakav vam se čini recept:

otprilike 19-20 l u fermentoru

1 kg IREKS Pilsner Malt
2.5 kg IREKS Wheat Malt Light 
0.5 kg Weyermann Munich Type 1

6 g Magnum (13 AA) 60 min
11.5g SafAle WB06 ili 10g Bavarian Wheat M20

ukomljavanje na otprilike 67°C sat vremena 
temp. fermentacije 18-21°C

OG: 1046
FG: 1010
ABV: 4.68%
IBU:12
SRM: 4.03


kako je ispalo, jestel probali?

ja sam kuho 27.05, prva tura poslije korone, back to the roots, zombie dust.. Big Grin


Ma ova tura je blago rečeno bila loša, ništa šećera skoro nismo izvukli.. okus 0 bodova, baš loše.. 

Al zato sljedeće dvije ture.. Big Grin postupno ukomljavali, stavili više slada jer smo skužili po pale aleovima da nam je efikasnost niža.. manje kvasca i na višoj temp. fermentirali.. ispalo savršeno  Big Grin čekamo sad još dvije pšenične da odrade fermentaciju i budu što prije jer su ove baš pri kraju  Blush Big Grin
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,329
Joined: May 2014
Reputation: 7 Location: Srebrenik, BiH
RE: Danas kuvam!
samo derite.. Wink

u mene tek danas na redu pivo za druzenje na majevici.. nadam se da ce biti dobro, trudim se.. Big Grin
amarillo ipa..
WWW Find Odgovori
Dola Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 137
Joined: Nov 2018
Reputation: 1 Location: Teslic
RE: Danas kuvam!
Porter.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools