zlimfur
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,329
Joined: May 2014
Reputation:
7
Location: Srebrenik, BiH
|
RE: Danas kuvam!
(22.04.2021, 10:59 )tp1988 Wrote: Pozdrav svima!
Prije par dana napokon smo se odvažili i skuhali prvo pivo (blonde ale nekakav ). Par dana poslije probali smo još jednu turu istog recepta, za sada sve izgleda ok i po planu. Planirali smo ovih dana probati pšenično. Vidim da je dosta nezgodno dobiti super pšenično, pogotovo bez dobrih kvasaca. Ali evo nama je za početak cilj dobit samo nešto da se može piti i da ne bude inficirano. Pa ćemo se s vremenom uštimat Kakav vam se čini recept:
otprilike 19-20 l u fermentoru
1 kg IREKS Pilsner Malt
2.5 kg IREKS Wheat Malt Light
0.5 kg Weyermann Munich Type 1
6 g Magnum (13 AA) 60 min
11.5g SafAle WB06 ili 10g Bavarian Wheat M20
ukomljavanje na otprilike 67°C sat vremena
temp. fermentacije 18-21°C
OG: 1046
FG: 1010
ABV: 4.68%
IBU:12
SRM: 4.03
kako je ispalo, jestel probali?
ja sam kuho 27.05, prva tura poslije korone, back to the roots, zombie dust..
|
|
|
tp1988
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 2
Joined: Apr 2021
Reputation:
0
Location: Bosna i Hercegovina
|
RE: Danas kuvam!
(08.06.2021, 01:02 )zlimfur Wrote: (22.04.2021, 10:59 )tp1988 Wrote: Pozdrav svima!
Prije par dana napokon smo se odvažili i skuhali prvo pivo (blonde ale nekakav ). Par dana poslije probali smo još jednu turu istog recepta, za sada sve izgleda ok i po planu. Planirali smo ovih dana probati pšenično. Vidim da je dosta nezgodno dobiti super pšenično, pogotovo bez dobrih kvasaca. Ali evo nama je za početak cilj dobit samo nešto da se može piti i da ne bude inficirano. Pa ćemo se s vremenom uštimat Kakav vam se čini recept:
otprilike 19-20 l u fermentoru
1 kg IREKS Pilsner Malt
2.5 kg IREKS Wheat Malt Light
0.5 kg Weyermann Munich Type 1
6 g Magnum (13 AA) 60 min
11.5g SafAle WB06 ili 10g Bavarian Wheat M20
ukomljavanje na otprilike 67°C sat vremena
temp. fermentacije 18-21°C
OG: 1046
FG: 1010
ABV: 4.68%
IBU:12
SRM: 4.03
kako je ispalo, jestel probali?
ja sam kuho 27.05, prva tura poslije korone, back to the roots, zombie dust..
Ma ova tura je blago rečeno bila loša, ništa šećera skoro nismo izvukli.. okus 0 bodova, baš loše..
Al zato sljedeće dvije ture.. postupno ukomljavali, stavili više slada jer smo skužili po pale aleovima da nam je efikasnost niža.. manje kvasca i na višoj temp. fermentirali.. ispalo savršeno čekamo sad još dvije pšenične da odrade fermentaciju i budu što prije jer su ove baš pri kraju
|
|
|
Dola
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 137
Joined: Nov 2018
Reputation:
1
Location: Teslic
|
|
|