Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


G.Menabrea e Figli
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
G.Menabrea e Figli
(evo samo da prebacim ovih par recenzija s onog foruma ovdje)

Pilsner iz talijanske Menabrea pivare. Pivara postoji od kraja 19. stoljeca, smjestena je u mjestu Biella na krajnjem sjeverozapadu zemlje (ovo je bitno jer ipak je to geografski i klimatski, koliko-toliko "pivarskiji" kraj).

Uglavnom, ova pivara proizvodi iskljucivo lager pivo, a ovo sa slike je napravljeno 1996. godine (i jos se prodaje) kao jubilarno pivo za 150 obljetnicu pivare.

[Image: 301fzhh.jpg]

zanimljiva ambalaza, ukrasna folija na grlicu boce, svjetlucava etiketa, boca je od 660 ml. pivo je solidno karbonizirano, mozda i preko mjere, ali to se kod pilsnera moze tolerirati. boja je u okviru stila, jako svijetla, zlatno zuta, bistrina apsolutno kristalna - izuzetno bistro pivo.

pjena je kratkotrajna, slabe cvrstoce, a lacing na casi nikako ne ostaje.

u nosu prije svega aroma hmelja sorte Saaz. a onda ide sladni karakter i nesto medastog mirisa. nema nikakvog posebnog odskakanja od klasicnih pilsnera.

prvo sto zasmeta nakon prvog gutljaja je okus kukuruza i tu odmah cijelo pivo pada u vodu. na zalost koriste kukuruz i na zalost isti se osjeti.

situaciju koliko toliko vadi ugodna, kratkotrajna i ostra gorcina koja se u finishu dugo zadrzava na bazi jezika. procjenjujem IBU na nekih 40 jedinica.

sve u svemu, od mene ocjena 3/10. iako je ambalaza jako privlacna, sadrzaj joj bas i nije tako zanimljiv. ako bih bio totalno drzak rekao bih da je ovo "granapsko" pivo - ono sto se ispred granapa na brzaka "salije" dok drzis cekere u ruci i nosis zeni sastojke za nedjeljni rucak Big Grin :lol: mozda bih rekao na kraju ovog posta da se talijani ipak drze vina, ali necu, jer me na degustaciju cekaju tri primjerka nove talijanske craft brewing skole sto bi ih moglo izvaditi Big Grin

u zdravlju bili Smile
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools