Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaziranost
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Gaziranost
U tome je vjerujem problem jer svi mi kada pretacemo u bottling bucket sve idemo:jos cu malo i zao nam je ostaviti i dcl piva.A inace kada se dodje do 10cm od kvasca, pocne se usisavati po malo.Ali opet kada nema kvasca sporije ce teci karbonizacija.
Find Odgovori
kmnccc Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Ja ne pretačem već flaširam direktno iz fermentora. Slavina je malo višlje (nije baš na dnu) pa sam za zadnja par piva nakrivio i tako sam povukao talog kod zadnje flaše. Ne znam baš je l' to takav problem da se iz fermentora flašira direktno...
Find Odgovori
Vuk Offline
1.010 OG, 1,95% ABV

Kuvao sam u subotu pivo a nisam još nabavio bottling bucket. Dosad sam presipao iz fermentora u šerpu (koju dezinfikujem starsanom) u kojoj inače kuvam, onda operem i dezinfikujem fermentor pa vratim iz šerpe u njega, da on bude bottling bucket. Pošto mi se zadnja tura pokvarila, a obećavala je - i nakon fermentacije a prije flaširanja je djelovala u redu, mislim da ću ovu turu flaširati direktno iz fermentora a prežaliću zadnje 2-3 litre zbog taloga.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools