Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Corona mlin
DenPal Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

RE: Corona mlin
Misliš, meni to izgleda dosta sitno uživo... nemogu se sjetit veličine koja mi je došla već smljevena iz svezapivo...a samo je prošlo tjedan i po...Angry
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

i ja mislim da ti je ovo ok na prvoj slici. čini mi se da je kod nas i sitnije. sve zavisi od cijeđenja.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Nikad s coronom nećeš dobiti istu granulaciju i kvalitetu mljevenja kao sa valjkastim mlinom kakav oni koriste. Ovo je za coronu sasvim ok. Ako hoćeš, možeš prije mljevenja kondicionirati slad namakanjem sa cca 2% vode. Time ćeš značajno poboljšati mljevenje. Već smo pisali na tu temu na forumu, a ja sam s coronom na taj način imao odlične rezultate. Slad prije mljevenja na nekih pola sata frizerskom prskalicom namocis sa 2% vode (najbolje destilirane). Nakon toga dobro promijesas da se vlaga ravnomjerno rasporedi. Zapravo najbolje je pomalo prskati i u isto vrijeme miješati slad. Nakon toga ostaviš pola sata i meljes. Mana ovoga je što slad moraš odmah iskoristiti nakon mljevenja, jer u suprotnom, uz toliku vlagu, može početi da radi lactobacillus i može ti se slad ukiseliti. Ali rezultati su odlični.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
DenPal Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Evo 4 kg baznog samljeveno... a sutra ćemo vidjeti cjeđenje...

[Image: T33EoIZ.jpg]
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools