Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Novi fermentor
Vuk Offline
1.010 OG, 1,95% ABV

Novi fermentor
This post was last modified: 17.04.2018, 10:14 by Vuk.
U razgovoru sa Stanetom pomenuh kako kod punca u šupi imaju neke stare posude u kojma se čuvao med. Neka stara sovjetska proizvodnja. Reče da je to šteta ne iskoristiti, malo su okolo bile zapuštene ali su unutra čiste. I tako, pripremih jednu, evo par slika.

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Nova fermentaciona komora
jesil ovo do vrha nasuo pivo?

desice ti se blow-off.

osim toga, moras ugraditi vrenjacu, jer mi se cini da je ovo napravljeno da dobro dihtuje.

kolika je zapremina
WWW Find Odgovori
Vuk Offline
1.010 OG, 1,95% ABV

(16.04.2018, 02:14 )zlimfur Wrote: jesil ovo do vrha nasuo pivo?

desice ti se blow-off.

osim toga, moras ugraditi vrenjacu, jer mi se cini da je ovo napravljeno da dobro dihtuje.

kolika je zapremina
Nije baš do vrha, ovo se digla pjena nakon aeracije. Kapacitet je 25 l, tako piše na ovoj ručki. I meni se čini da dihtuje dobro pa sam zato i probušio rupu za vrenjaču. Vidi se na onoj jednoj slici vrenjača. Nju sam dodatno zalio voskom, da osiguram dihtovanje. Ako se pokaže dobro, imam još 3 ovakve kante pa ću ih iskoristiti.
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(16.04.2018, 02:52 )Vuk Wrote:

desice ti se blow-off.

kolika je zapremina
Nije baš do vrha, ovo se digla pjena nakon aeracije. Kapacitet je 25 l, tako piše na ovoj ručki. I meni se čini da dihtuje dobro pa sam zato i probušio rupu za vrenjaču. Vidi se na onoj jednoj slici vrenjača. Nju sam dodatno zalio voskom, da osiguram dihtovanje. Ako se pokaže dobro, imam još 3 ovakve kante pa ću ih iskoristiti.
još da ti se posrećilo da su pune meda ?
Find Odgovori
Vuk Offline
1.010 OG, 1,95% ABV

(16.04.2018, 05:33 )adisrebrenik Wrote:
(16.04.2018, 02:52 )Vuk Wrote:

desice ti se blow-off.

kolika je zapremina
još da ti se posrećilo da su pune meda ?
Nekad su bile. Ostalo samo voska za dihtovanje vrenjače Smile
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools