Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Craft Block - Sarajevo
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 474
Joined: Sep 2014
Reputation: 4 Location: Sarajevo, BiH
Craft Block - Sarajevo
Jučer je na Craft Block-u u atriju Zemaljskog muzeja u Sarajevu baš bilo OK. Goggy je sa tom svojom ekipom sve dobro organizovao. Drago mi je što su to uradili baš u takvom prostoru jer će novac od ulaznica pomoći ovoj kukturnoj ustanovi.
Gelender-ove pive su sve bolje i bolje, a moram reći i najprepoznatljivije u SA. Zisove standardno odlične, Triggerove apa i ipa odlične a rakija kruška još bolja. Dobra je i Gorštakova apa. Semizburg nisam probao.
Realno, ne bih mogao ocjeniti koja je najbolja. Sve ape ali i ipe koje sam probao su stvarno dobre ali i jako slične. Obzirom da su sve te pive namjenjene tržištu možda i ne treba očekivati neke eksperimente dok to isto tržište ne prihvati craft kao reper za kvalitetu piva.
Nisu ovakva događanja ni mjesto gdje bi se kvalitet ocjenjivao, osim ocjenom dobra ili manje dobra, jer je to ipak dernek.
Čestitam momcima, već ima etiketa sasvim dovoljno i mislim da bi neki kafandžija mogao napraviti zavidnu ponudu da ima pameti. Kada se tu još dodaju Rafter, Lovac, Oldbridž, Birokrata, Džudžan, Trojansko i Rudarsko (zadnja dva nisam nikada probao), to je već ponuda za naše uslove.
Još jednom, krafteri svaka čast Smile


Sent from my iPhone using Tapatalk
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 504
Joined: Mar 2014
Reputation: 0 Location: Sarajevo, BiH
RE: Craft Block - Sarajevo
Žao mi je što nije bilo više izvođača, odnosno svih koji nisu mogli doći. Komplet ekipa iz Hercegovine i Boban. Nadam se da na idućem će biti sva ekipa na okupu ?
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools