Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mlin za slad Chuky Monsters
MagarACDC Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Mlin za slad Chuky Monsters
This post was last modified: 22.04.2019, 04:42 by MagarACDC.
Vec duze vremena sam bio u potrazi za mlinom, sve sto nadjem da mi odgovara ili nema na stanju ili je preskupo ili se mora naruciti iz inostranstva i opet ne znas sta ces zapravo na kraju dobiti. Tako jednog dana naletim da se prodaju mlinovi za slad Chuky Monsters. Dovoljno mi je bilo da procitam na drugom forumu par komentara zadovoljnih korisnika i da ga narucim. Zahvaljujuci Stanetu mlin dobijem prije nego sam i ocekivao jer se radi o mlinu rucne izrade pa samim time treba vremena da se napravi, a mislim da je glavni problem sto cim se napravi tako i nestane Smile Prije nego sam ovo poceo da pisem testirao sam mlin desetak dana svakodnevno, samljeo preko sto kila slada, mucio, patio... jos je ostalo da ga bacim sa desetog sprata, mada mislim da mu ni tada nista ne bi bilo Smile Mlin je jako kvalitetne izrade, jednostavno se podesava krupnoca mljevenja te se isto tako i montira. Sto se tice montaze, ona je na mastu vlasnika. Ja sam mlin montirao na poklopac plasticnog bureta od 60 litara, zavrnem poklopac ukljucim busilicu i taman kad se uzivim slad bude samljeven. Melje jako brzo i sto je najbitnije melje kao prava zvijer. Isti recept sam koristio cisto kako bi testirao stari mlin (Corona) i Chuky Monsters, rezultat posle kuvanja sa Coronom OG je bio 1040 a sa Chuky Monsters OG nevjerovatnih 1050. Tako da sve pohvale i preporuke za ovaj mlin. Cijena mu je 85e ako se ne varam i u BiH se moze nabaviti preko Staneta.

Nisam vidio da ima posebna tema za ovaj mlin, pa sam je otvorio, tako da svoja iskustva u vezi ovog mlina mozete pisati ovde Smile

[Image: D5-A9-FF8-F-9196-4448-A590-DAEABA9-EFDB8.jpg]
Find Odgovori
jculina7 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: Mlin za slad Chuky Monsters
Hvala na ovako sadržajnom opisu mlina. Ja sa njime meljem dok se grije voda za ukomljavanje, lagano pokvasim slad, miješam i vadim suncokret,kukuruz,razno sjeme korova i pokoji kamenčić. Efikasnost je uglavnom oko 84% ovisno o ispiranju + - 5%
Osim izrade ovakog mlina, uspješno sam prepravljao kolegama pivarima njihove mlinove.
Još samo da se zahvalim Stanetu koji nesebično volontira u distribucijiZivjeli
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools