Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Cake Pitching
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,210
Joined: Jul 2013
Reputation: 3 Location: Mostar
Cake Pitching
daklem, je li itko radio ovo, da malo pobliže objasni kako i šta ide, i koliko je ostavio "kolača" (ili kako već se prevodi ovaj sloj po naški), i malo uputi u zamke svega vezanoga za ovo?
Find Odgovori
illuminated Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 143
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Gelsenkirchen
RE: Cake Pitching
evo jedan dobar tutorial kako se pere kvasac...



Pitching rate moze sracunati ovdje:
http://www.mrmalty.com/calc/calc.html

A neki od problema koji se mogu javiti su:
- losa higijena (prisustvo bakterija)
- autoliza kvasca u tegli
- star kvasac (mutacije, nizak viability, previse mrtvih celija...)
- problemi sa hot/cold break smecem na dnu fermentora i u tegli..
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Cake Pitching
u svakom slučaju bolje oprati kvasac i u frišak, opran i dezinficiran fermentor ubaciti pivo na taj oprani kvasac. nikako mi se ne sviđa ideja da u onaj prljavi fermentor gdje se sve skorilo nabacim novo pivo. a i sve sto je illuminated rekao stoji. moguće mutacije, autoliza i masivan over pitching ako ubacuješ pivo na cijeli cake.

kod pranja kvasca je isto bitno da opereš i dobiješ onaj najvitalniji kvasac, a to bi najlakše postigao top croppingom.....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools