Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lagunitas je keva
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Lagunitas je keva
This post was last modified: 27.10.2013, 07:46 by yankee fan.
prvo bih zelio da zahvalim @sarajevsko jer mi je preporucio piva ova pivare prije 4 mjeseca...
probao sam njihov IPA, ali sam ostao vjeran Pale Ale ili kako ga oni zovu New Dogtown!
od dana kad sam se pridruzio ovom forumu, i saznao za druga piva osim Stella, Becks i ostala kisela piva , imao sam srecu da mi vecina vas daje savjete i proporuci kvalitetna piva iz mikro pivara sa ove strane bare...
tako sam razvio neki svoj ukus tj "palate", uzviao uz piva iz velikog broja pivara, ali lagunitas, sierra nevada, foundrs, great lakes, dogfih head su pravila nevjerovatna piva...
ako postoji pivo sa toliko arome, ukusa, karaktera, komplexnoscu, t je svakako Lagunitas!
pisem o Lagunitas PalE Ale-u
sipao sam u snifter casu, kapa je prilicno velika, ostala je kvalitetna do kraja piva, lacing odlican i bogat. karbonizacija osrednja ali mozda malo veca nego sto samocekivao..
kad sam otvorio flasu i pomirisao to je bio pravi boom!!!
sipao u casu, zagnjurio svoju baburu od nosa i razmisljao da li ga pijem ili je dovoljno da mirisem!!!
miris je nevijdeno agresaivan, a pri tome jako prijatan!!! pravi vocni udarac na nosnice, nevjerovatno!!!
grejpfrut, citrusi, tropsko voce, kajsija ili nesto slicno, pomalo "piny", slad
kad popijem gutljaj ovog piva nevjerovatno je koliko okusa je spakovano u tih 0,33l!!! tak okomplexno, a jako pitko pivo!!!!
...'odlicno izbalansirano pivo...
nosio sam ovo pivo uglavnom na razne rostilje, a Ameri koji su navikli na razne "bljuzge" od njihovgog piva su fascinirani, sokirani "zar se ovo pravi kod nas" )))
vi koji pravite pivo kuci, "home breweri" ako mozete negdje naci recept za ovo lagunitas, toplo preporucujem da ga klonirate, i vjerujte mi da ce ovo pivo uvijek biti u vasem frizideru, kao sto je kod mene!!
jos jednom, veliko hvala @ sarajevsko

[Image: 24l1zsn.jpg]
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Lagunitas je keva
ja sam pokušavao prije neko vrijeme baš naći ovaj lagunitas pale ale klon i tog recepta jednostavno nigdje nema i koliko sam uspio skontati ljudi nemaju pojma koji su hmeljevi i sladovi ovdje. možda su do sad skontali...

uglavnom, lagunitas IPA koji si mi ti poslao je stvarno bilo fantastično pivo. Zivjeli
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Shunj Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

@yankee
si probo Maximus?
"Tko zivi u nadi umire izvizdan" (Max Bunker)
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

(28.10.2013, 02:47 )Shunj Wrote: @yankee
si probo Maximus?
nisam, ali sa preko 8% abv nisam siguran da cu probati u skorije vrijeme, mnogo mi je to za pivo
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
Shunj Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Zaboravio sam da volis laksa piva. Kad budes u kakvom baru naruci tester samo da ga pomirises, nevjerovatno ljepo mirise.

PS
Vidim prati se Real Time
"Tko zivi u nadi umire izvizdan" (Max Bunker)
Find Odgovori
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

@yankee nakon tvog opisa nisam mogao a da ne odem i kupim ovo pivo ponovo. Smile
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

oo da, Bill Maher, Steven Colbert i Jon Stewart su obavezno stivo )))

mislim da sam Terrapin vidio u radnji ....
sto se tice Lagunitas, to je jedino pivo koje moja zena moze da popije cijelo ))), to govori koliko je aromaticno i kompleksno
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Pio jos dva fenomenalna piva iz ove pivare.
Prvo je Little Sumpin' Sumpin' Ale - koje ne mogu opisati koliko je dobro. Wheat pale ale sa hrpom hmeljeva. Procenat alkohola 7.5%. Zaista posebno pivo.

Drugo pivo je Little Sumpin' Wild - Ovo je belgijski IPA sa 8.8% alkohola i 72 IBU. Nije se zezati sa ovim pivo, jer je pitko a jako. Ne osjetis a odvali te bas onako momacki. Ovo pivo sam uspio samo jednom naci. Nije bas cesto kao Sumpin' ale.
Topla preporuka svima koji imaju priliku da probaju ova piva.
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

(06.01.2014, 07:04 )sarajevskopivo Wrote: Pio jos dva fenomenalna piva iz ove pivare.
Prvo je Little Sumpin' Sumpin' Ale - koje ne mogu opisati koliko je dobro. Wheat pale ale sa hrpom hmeljeva. Procenat alkohola 7.5%. Zaista posebno pivo.

Drugo pivo je Little Sumpin' Wild - Ovo je belgijski IPA sa 8.8% alkohola i 72 IBU. Nije se zezati sa ovim pivo, jer je pitko a jako. Ne osjetis a odvali te bas onako momacki. Ovo pivo sam uspio samo jednom naci. Nije bas cesto kao Sumpin' ale.
Topla preporuka svima koji imaju priliku da probaju ova piva.

probacu ovaj Little Stumpin, mnogo ljudi ga preporucuje Smile
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools