Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Brewdog Old World India Pale Ale
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
Brewdog Old World India Pale Ale
Danas sam se našao sa kolegom @ale ale na aerodromu u sarajevu i konačno smo se upoznali Wink

Popili smo flašu domaćeg piva usred aerodroma hehe

Elem, za poklon dobijem ovu flašu Brewdog Old World India Pale Ale-a na kojoj se zahvaljujem i ovdje. Pivo koje su brewdogovci napravili da pokušaju replicirati prve, originalne IPA-e koje su išle brodom iz engleske u indiju. recept je star 210 godina po kojem su radili. Hmeljevi EKG i Bramling Cross, engleski sladovi i engleski kvasac. pivo ima 7,5% ABV i 90 IBU. odležano u hrastu.

Jako zanimljivo, diskretno i nenapadno kao američki IPA, pa čak i kao neki engleski IPA koje sam imao priliku probati. Fino se osjeti EKG, floralni, earthy karakter. Za bramling cross ne znam, ali su sigurno komplementarni hmeljevi. Vrlo lako mogu zamisliti da je to pivo prije 200 godina bilo zaista slično ovome.

Velika boca od 660 mL pa sam mogao baš da ga fino izdegustiram. Jako dobro, solidno pivo, a priča iza njega ga čini još boljim. Sada se spremam da probam Blackbeard Schwarzbier od @ale ale

Ž!

[Image: yyPoaVE.jpg]
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,440
Joined: Nov 2012
Reputation: 8 Location: Doboj
RE: Brewdog Old World India Pale Ale
Koliko je odlezavalo u hrastovini znas li slucajno, a Bramling Gross si probao u onom ESB sto smo pravili ista dva piva samo je razlika bila u kvascu i hmelju za aromu. Kod tebe je bio EKG a kod mene B.Gross, cini mi se da su skoro isti hmeljevi. Bas sam juce flasirao ESB sa ovim hmeljem.
drinking-beer
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Brewdog Old World India Pale Ale
(06.04.2014, 11:29 )zis Wrote: Koliko je odlezavalo u hrastovini znas li slucajno, a Bramling Gross si probao u onom ESB sto smo pravili ista dva piva samo je razlika bila u kvascu i hmelju za aromu. Kod tebe je bio EKG a kod mene B.Gross, cini mi se da su skoro isti hmeljevi. Bas sam juce flasirao ESB sa ovim hmeljem.
drinking-beer

aaa, ok, to sam bio zaboravio skroz, sad se sjećam, jako slični hmeljevi. što se odležavanja tiče, mislim da su oni potpuno kopirali cijeli proces kao iz tog vremena, kada je pivo dozrijevalo na brodu u hrastovim bačvama u tih tri mjeseca putovanja, tako da su pivo odležavali tri mjeseca.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools