Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pomoć oko malo naprednijeg sistema
mange_tout! Offline
Admin

RE: Pomoć oko malo naprednijeg sistema
(17.04.2014, 11:16 )Goggy Wrote: Thx

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

nema potrebe da mi se zahvaljuješ.

pogledaj u bingu. bar je u mostaru bilo u bingu.
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Skoro sam isao da kupim taj iz Merkura i nije bilo... pa sam morao kupiti ovaj kao na slici, i ne pise koliko je jak.
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Ljudi, pomoć. Da li mogu za mash tun koristiti pocinčanu "niplu" dok ne nabavim inox ili mesinganu. Stvarno ovde u Foči nema da se kupi.

[Image: p71602981.jpg]

To je ova koja bi bila u unutrašnjosti bureta.
Ili ako postoji neko alternativno riješenje!

Zivjeli
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

nemoj koristiti pocinčan ni jedan dio koji će doći u kontakt sa sladovinom. vrlo brzo zahrđa. mi smo u našem prvom mash tun-u koristili pocinčanu niplu i zahrđala je nakon 2 ili 3 kuhanja. bolje ti je da odmah nađeš odgovarajuću inoksnu niplu.

ovdje možeš pročitati diskusiju oko tog dijela mash tun-a http://volimpivo.ba/thread-142.html
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

(28.04.2014, 12:48 )mange_tout! Wrote: nemoj koristiti pocinčan ni jedan dio koji će doći u kontakt sa sladovinom. vrlo brzo zahrđa. mi smo u našem prvom mash tun-u koristili pocinčanu niplu i zahrđala je nakon 2 ili 3 kuhanja. bolje ti je da odmah nađeš odgovarajuću inoksnu niplu.

ovdje možeš pročitati diskusiju oko tog dijela mash tun-a http://volimpivo.ba/thread-142.html

Ma sačekaću, nisam uspio naći ni brgiju da bure izbušim, a samo što sam našao niklovanu niplu koja dobro izgleda.
Nego kuva mi se u ovoj novoj opremi! Poludjeh!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(28.04.2014, 02:35 )rafter Wrote:
(28.04.2014, 12:48 )mange_tout! Wrote: nemoj koristiti pocinčan ni jedan dio koji će doći u kontakt sa sladovinom. vrlo brzo zahrđa. mi smo u našem prvom mash tun-u koristili pocinčanu niplu i zahrđala je nakon 2 ili 3 kuhanja. bolje ti je da odmah nađeš odgovarajuću inoksnu niplu.

Ma sačekaću, nisam uspio naći ni brgiju da bure izbušim, a samo što sam našao niklovanu niplu koja dobro izgleda.
Nego kuva mi se u ovoj novoj opremi! Poludjeh!

polako, strpi se malo. bolje imati sve kako treba, nego svako malo nešto mijenjati.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools