Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ruski craft
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Ruski craft
Skoro sam posjecivao Moskvu i naravno trazio gdje se moze popiti dobro pivo.. Pa evo da napisem sta sam uspio naci.
1.Prvo, vecina pabova je u engleskom fazonu i u svim se sluzi takoreci isto pivo i to od engleskih pivara: Williams Brothers Brewing Co., Theakstons, Boddington's Brewery, Brewery John Martin & Brewery Timmermans, Wychwood Brewery, Belhaven Brewery, Greene King...
Najbolji su Bellhaven stout, i Martins Pale Ale a ovaj Greene King zaobidjite u sirokom luku, pogotovo njihov IPA koji kao da nije ni bio blizu hmelja Smile

2. 1516 pivara i restoran. (http://www.1516pub.ru/)
Oni prave dobra piva, imaju nekoliko svojih piva: pilsner, stout, pale ale, black pale ale, vajcen. I pored toga prodaju O'hara IPA i par ruskih craft od kojih sam probao odlicni Shadow Porter. Ovaj njihov PA je jedan od boljih pale ale-ova, a stout im je takodje vrhunski. Takodje moze se uzeti degustacijski set pa sve probati odjednom.

3. GlavPivMag
Prvo sam mislio da je to pivnica ili kafana, ali to je ustvari jedan stand u zatvorenom marketu. Prodaju dosta ruskih craft piva -neka flasirana ali dosta i tocenih. Fazon je da toce u plasticne flase od litru - BEER TO GO.
Pored tog standa je ekspres restoran gdje se moze sjeti pa piti Smile
Ovako izgleda:

[Image: AASdZ0j.jpg]

[Image: 52JXvW1.jpg]

[Image: 5S6a1VN.jpg]

Dok sam kupovao par flasa pojavio se gazda ovog i onda mi dao da probam piva sa pipe. Da izdvojim jednu pivaru koja me je odusevila: http://www.knightberg.ru/intro (st. petersburg).
Probao sam njihovu Citra pale ale i jos nekoliko sa pipe i sve i jedno su odlicna piva.

4. U trgovinama cete takodje naci ove iste engleze kao u pabovima, i naravno ruske Baltike i Zhiguli, sve lager, koji naravno nisu nesto ali se moraju probati.

5. Zhiguli pivara, inace u prodavnici prodaje samo lagere, ali u svojoj pivnici koja se nalazi u poznatoj Arbatskoj ulici toci 4-5 razlicitih piva i za 10 klasa su bolja od njihovog flasiranog lagera. Ima tu i nefiltrirano, pa neko po starom receptu, pa tamni lager, psenicno...

Vise craft pivara nisam uspio naci ali ono sto ima u ovom GlavPivMagu je sasvim dovoljno...
I da, cijena piva u ovim pabovima je bas bas visoka - oko 12 KM.Osim u GlavPivMag gdje se za te pare dobije litra bilo kog Smile
Vodka je 3-4KM.

Zivjeli
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Ruski craft
svidjaju mi se etikete na ovim flasama!
hoces uskoro pisati recenziju za piva koja si donio?
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

RE: Ruski craft
Nisam nista donio, osim vodke Smile jedino jedno 20ak praznih flasa za kolekciju, a i to je sigurnije na carini. Posto mi je torba bila poluprazna, popunio sam flasama.
Piva sam tamo vec popio a nisam zapisivao dovoljno za recenziju. Samo uopsteni dojam. Ovih pet u flasi je definitvno zasjenio Knighberg Citra Pale Ale.
Pored ovih Rusa pohvalio bih i Fullers Black Cab Stout koji sam usput dograbio.

P.S. Dok sam probavao ove tocene, pojavio se neki lik homebrewer koji rece da ce posjetiti Sarajevo i Mostar ove godine, mozda potrazi lokalna piva Smile
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools