Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

APA kvasac
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: APA kvasac
Ako ti je lakše, umjesto jedne bočice tečnog kvasca, stavi dvije na 5 galona. Uz dobru aeraciju. Obrati pažnju i na OG recepta. Ako je iznad 1.060 obavezno idu dvije bočice.

Sent from my Z10 using Tapatalk
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

APA kvasac
Ok, razgledam na youtubetu ima li kakav video...
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

imaš i mr malty pitch kalkulator. http://www.mrmalty.com/calc/calc.html

jako korisno i za suhe i za tekuće kvasce. izračunava potrebnu količinu kvasca za pivo koje kuhaš ili veličinu startera uzimajući u obzir gustoću sladovine, starost kvasca, količinu piva i sve ostalo što je potrebno...
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Jedna od najboljih IPA su napravljeni sa engleskim kvascima. Stone radi sa wlp007 dok Firestone Walker Union Jack koriste wlp002 kvasac.

http://www.ratebeer.com/beer/firestone-w...ipa/76883/

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

mislim da ce sutrasnji zombie biti sa s04 ,vodim se sa svojim ukusom a ne sa receptom
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(25.05.2014, 09:22 )Svarrogh Wrote: Jedna od najboljih IPA su napravljeni sa engleskim kvascima. Stone radi sa wlp007 dok Firestone Walker Union Jack koriste wlp002 kvasac.

http://www.ratebeer.com/beer/firestone-w...ipa/76883/

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

pa i 3floyds koriste WY1968 za IPA, nemam pojma, meni smeta S04 u zahmeljenim pivima, ali to sam samo ja. a generalno US05 je poznat kao kvasac za takva američka piva i s njim nema greške sigurno.

(25.05.2014, 09:29 )spajder76 Wrote: mislim da ce sutrasnji zombie biti sa s04 ,vodim se sa svojim ukusom a ne sa receptom

naravno spajder, drugačije i nećeš skontati šta voliš a šta ne voliš. ako ga nisi do sad koristio za APA probaj pa vidi, možda ti bude odgovaralo. meni nije baš leglo.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

a sad sam se sjetio da je zis radio jednu SNPA koju je podijelio na dva batcha i jedan je fermentirao sa US05, a drugi sa engleskim wy1318. moze on vise napisati o svojim dojmovima, a ja sam probao to pivo sa engleskim kvascem i za moj pojam je tu previse tog estery karaktera koji je jednostavno poklopio ili u najboljem slučaju ublažio hmeljnu aromu. da se razumijemo pivo je pitko, dobro, nema ništa u njemu neugodno, samo što za mene to nije prava APA. mozda si i ti svarrogh probao to pivo od zisa?

ja sam radio APA smash sa S04 i cascade-om i opet ista priča, čak je S04 bio dosta čišći od ovog zisovog 1318, ali opet nisam dobio ono što očekujem od APA-a.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools