Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sos- problemi pri kuhanju
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Sos- problemi pri kuhanju
@pivska mušica ovo se desi kad skroz odvrnem plin, tako da moram malo smanjiti.
@antares vidjeću da promijenim ventil. Gdje si ga kupio? A i vidjeću da vratim ovo staro postolje

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(27.05.2014, 05:02 )Goggy Wrote: @pivska mušica ovo se desi kad skroz odvrnem plin, tako da moram malo smanjiti.

ne smije se ni tada dešavati. vrlo moguće da ti ventil nije ok, ovo što spominje antares. a gdje ti taj plamen izbija nije mi nikako jasno? je li ovaj gorionik kupljen nov ili polovan? onaj plamen koji sam ja onaj dan vidio je po meni bio poprilično jak. nije mi baš najjasnije kako je moguće da 30 litara nisi mogao zakuhati! 30l je ništa
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Ja. Taj drugi plamen je na rupici koja je na drški prema gorioniku. Zamijeniću ventil, vratit stari nosač i probat ponovo, nema druge

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Find Odgovori
Das Bier Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

plamena ti sigurno nesmije biti nigdje osim na gorioniku,osim kad gasis moze na sekundu izaci na onaj otvor za zrak
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

kod paljenja i gašenja ja uvijek zatvorim dotok zraka. kod paljenja, čim plamen uhvati na samom plameniku, odmah otvorim dotok zraka. tako nema nikad onih mini eksplozija kada plamen zahvati plin na otvoru za zrak. to mi je @p.Ivo pokazao, inače bih i dalje palio i gasio plamenik sa zimskom kapom i naočalama na glavi Smile
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(27.05.2014, 10:05 )pivska mušica Wrote: kod paljenja i gašenja ja uvijek zatvorim dotok zraka. kod paljenja, čim plamen uhvati na samom plameniku, odmah otvorim dotok zraka. tako nema nikad onih mini eksplozija kada plamen zahvati plin na otvoru za zrak. to mi je @p.Ivo pokazao, inače bih i dalje palio i gasio plamenik sa zimskom kapom i naočalama na glavi Smile

puuufff

bjeri svaki put me prepadne. doduše to kod nas paulaner radi. ja i goca čuvamo dlake Big Grin
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

morate zatvoriti dotok zraka ozbiljno, posebno kod paljenja, ali nekad zna i kod gašenja uhvatiti. ako je još unutra plin a ne vani, zna biti baš guravo. pukne momački Big Grin
Find Odgovori
p.Ivo Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

jerane mali ti je podpritisak , be zajebancije kupi novi i veci reci prodavcu za sta ti treba . recimo nas jeran @wolf koji ima gorionik od nevjerovatnih 62 kW mora imati prtisak od 2 bara

pokusaj kupiti regulator pritisa koji se moze stimati i tvoj problem je rjesen Big Grin
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Evo na slici - gdje je krug, tu se palio plamen kad odvrnem do kraja i odmah sam gasio, odnosno smanjivao.
Otvor za zrak uvijek zatvorim do kraja kada palim, i polako otvaram dok plamen ne poplavi i tek onda stavljam bačvu.
Ovdje gdje je strelica (velika) tu je rupica koja se isto pali. Ovo ne znam da li je ok??
I generalno misilm da je mala visina od gorionika do bačve (mala strelica)??
Vratiću na stari držač (pojačan da se ne iskrivi), kupit novi ventil ovaj za pojačavanje, i regulator pritiska.
Mislim da bi trebalo onda biti ok

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

ovdje gdje ti je ovaj krug ne bi smjelo biti, to je u biti otvor za zrak. ovaj lim sa ovim šarafom gore na vrhu (odmah pored kruga, lijevo) navučeš preko ove rupe i tek onda pališ plamen, kasnije polako sklanjaš lim dok ne dobiješ plavi plamen.
ja mislim da na našem plameniku nema ovoga gdje je velika strelica. ili ga ja nisam primjetio (a da iz njega suklja plamen, vjerujem da bih primjetio...
Find Odgovori
zuzko Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(28.05.2014, 01:16 )Goggy Wrote: Evo na slici - gdje je krug, tu se palio plamen kad odvrnem do kraja i odmah sam gasio, odnosno smanjivao.
Otvor za zrak uvijek zatvorim do kraja kada palim, i polako otvaram dok plamen ne poplavi i tek onda stavljam bačvu.
Ovdje gdje je strelica (velika) tu je rupica koja se isto pali. Ovo ne znam da li je ok??
Vratiću na stari držač (pojačan da se ne iskrivi), kupit novi ventil ovaj za pojačavanje, i regulator pritiska.

Goggy,ja sam frišak SIPP(samostalni individualni proizvođač piva)ali ove plinske gorionike koristim godinama za kuhanja vani(grah-pretis,ajvar,bestilj i sl.).Imao sam manje gorionoke i standardne regulatore pritiska (15 mBara).Za prvo kuhanje piva 27.4.14. sam se počastio ovakvim istim gorionikom kao kod tebe.Mislim da je i ventil gorionika potpuno isti.Ali sam ovde u blizini vido regulator pritiska(turski) koji je nešto veći od standardnog i ima na sebi regulaciju od 1 do 10.To bi značilo od 0 do 2 bara.Pokazao se izvrstan.Svima ga preporučujem.Ja sam uspio u eksperimentalnom periodu da ventil gorionika ostavim na istoj jačini a regulatorom pritiska dobijem potpuno plavi plamen od 1 cm do brenera od kojih 6-7 cm.Ako hoćeš ja mogu sada otići i pogledati ima li ih još da ti kupim jedan.Ako si iz Sa nije nikakav problem za dostavu...u stvari ako i nisi dogovorićemo se.Mislim da ja cijena oko 10 KM.
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(28.05.2014, 02:17 )zuzko Wrote:
(28.05.2014, 01:16 )Goggy Wrote: Evo na slici - gdje je krug, tu se palio plamen kad odvrnem do kraja i odmah sam gasio, odnosno smanjivao.

Goggy,ja sam frišak SIPP(samostalni individualni proizvođač piva)ali ove plinske gorionike koristim godinama za kuhanja vani(grah-pretis,ajvar,bestilj i sl.).Imao sam manje gorionoke i standardne regulatore pritiska (15 mBara).Za prvo kuhanje piva 27.4.14. sam se počastio ovakvim istim gorionikom kao kod tebe.Mislim da je i ventil gorionika potpuno isti.Ali sam ovde u blizini vido regulator pritiska(turski) koji je nešto veći od standardnog i ima na sebi regulaciju od 1 do 10.To bi značilo od 0 do 2 bara.Pokazao se izvrstan.Svima ga preporučujem.Ja sam uspio u eksperimentalnom periodu da ventil gorionika ostavim na istoj jačini a regulatorom pritiska dobijem potpuno plavi plamen od 1 cm do brenera od kojih 6-7 cm.Ako hoćeš ja mogu sada otići i pogledati ima li ih još da ti kupim jedan.Ako si iz Sa nije nikakav problem za dostavu...u stvari ako i nisi dogovorićemo se.Mislim da ja cijena oko 10 KM.
OK, ja sam isto iz Sa. Gdje se može kupiti?
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools