Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Recenzije domaćih piva
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Recenzije domaćih piva
u originalnom receptu je korištena Carafa Special. Takozvana dehusked. To je odgorčeni tamni slad jer su mu prije prženja skinute potpuno ljuske koje i proizvode tu gorčinu i oporost. razlika između obične carafe i carafe special je poprilična....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

(07.04.2014, 07:33 )pivska mušica Wrote: što se pivdžijinog red ale-a tiče, pio sam ga i na rujištu, super pivo. Fino sladno, taman kako treba. i dozrelo. Ništa ja posebno nisam primjetio da je off. Pjena odlična, jedino što je skroz mutno iako je dovoljno vremena stajalo uspravno i po ps-u je držano. ne znam do čega je, moguće hlađenje, nedovoljno jak boil, irska mahovina itd...S04 bi trebao biti jako dobar flokulant.... jel tako da ste koristili S04?

[Image: pivdzija%20red%20ale.jpg]

beer

nismo ni mi načisto što je tako mutno, stavljamo mahovinu... nejak boil je i meni padao na pamet...
nek je okus dobar, lako ću ja za izgled Big Grin
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

dakle, upravo popio Musicin DIPA...do sada sam samo pio Dogfish Head-ov IPA, i to jako jako davno. inace piva sa mnogo alkohola mi nisu omiljena.
sipao sam u snifter ( a kako bi drugacije), pjena odlicna, kapa je ostala do samog kraja;
lacong izuzetan; miris ( pijem tablete za alergiju tako da mi je malo sve poremeceno i nemojte mi zamjeriti ako negdje fulam) ako se dobro sjecam osjetio sam citrus, mozda je u pitanju grejpfrut i cini mi se mango, ali je ipak jako dominantan miris slada.
sto se okusa tice, odmah danaglasim da se osejca neka priajatna lijepa gorcina, ali jako mnogo slada. vjerivatno je Musica htio da pokrije i balansira sa velikom kolicinom alkohola, koja se zaista ne osjeti, do pred kraj piva Smile
ukus me jako podsjetio na Lakefront IPA ( odradjena recenzija).
interesantno da se mojoj zeni jako svidjelo pivo, toliko da sam morao da joj pokazem Musicine slike da se uvjeri da je ovo "kucna radinost'!
sada vec pred kraj flase, fino zagrijava moje usi i stomak Smile
Musice, hvala na trudu da posaljes ovo, znam da nije bilo lako!
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 04.06.2014, 05:38 by AleksandarV.
Mušice. Kako si uspio da pošalješ flašu piva u inostranstvo?

Sent from my Z10 using Tapatalk
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Hvala yankee fan, prije svega mi je drago da je uspjela razmjena na duge staze. Smile to pivo je zaista prešlo rok i stvarno je puno izgubilo na aromi hmelja pa je zato izbio slad, ali eto prešlo je Atlantik pa mi je to jako drago. Inače moram se pohvaliti da je to isto pivo uspjelo se pojaviti u Americi na velikom takmičenju craft pivara (moj kolega Matt ima puno poznanstava u USA craft industriji i zamolio je da to pivo upadne i da ga sude iako takmicenje nije za home brewere nego samo za craft piva). Izmedju ostalih, ocijenio ga je i brewmaster iz Three Floyd pivare, a sudjeno je rame uz rame sa pivima kao što su lawsons finest double sunshine, alpine exponential hoppiness, heady topper, pliny the elder, kern river citra DIPA, three floyds permanent funeral, columbus bodhi, fat heads hop juju, surly abrasive itd....

Dobilo je 81 bod od mogućih 100, ali s obzirom da je nastalo u mojoj sarajevskoj kuhinji i da je suđeno u TAKVOJ konkurenciji sa praktično kremom američkog piva i s obzirom na starost flaša, ja sam prezadovoljan. Samo činjenica da ga je pio brewmaster iz Three Floyda mi se čini totalno nestvarna Smile

@Aco, povukao je pivo Matt Henning, na forumu mu je nick @Matt, bio je na nekoliko druženja kod @wolfebrew. Taj čovjek ima pivski podrum sa 6000 piva od kojih su neka stara i po 20 godina. Obećao mi je izvući neku poslasticu Smile

ovo je slika na ulazu u podrum jer dole više ne može ništa da stane beer

[Image: matt%20podrum.jpg]
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Taj podrum je u hr ili u USA? Smile
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

USA Smile inače kolega živi i radi ovdje u Sarajevu, a sad je otišao na GO kući u USA.
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Aha ja sam mislio da je to onaj matt sa pivarstva.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Nije, mada je i taj tata mata Smile
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

A tako. Jer sam pitao u pošti pa ne može.
Hvala.
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

This post was last modified: 04.06.2014, 11:04 by ale ale.
Ja ti moram reci da mi padne na pamet ono tvoje pivo - sad sam narucio simcoe i columbus, imam dva lonca, pa sam mislio istu sladovinu (APA) hmeljiti u jednom s njima, a u drugom sa challenger, centennial, amarillo, pa da uporedim. Nisam jos siguran u krajnji momenat, mozda promijenim, ali njih dva bih ostavio skupa, fakat je super...
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

došla na red i rodneyeva apa. čim sam otvorio bocu, zamirisa mi voće, citrusi. sipano u snifter uz bijelu pjenu debljine 2 prsta. nakon par minuta pjena se povukla na par mm. kao što već rekoh, osjeti se aroma citrusnih voćki. Okus: blago gorka uz aftertaste grapefruita. laganog je tijela što je čini idealnom za ovu toplu, finu ljetnu večer.

jel ova suho hmeljena?
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools