ale ale
1.070 OG, 6,95% ABV
Posts: 780
Joined: Nov 2012
Reputation:
1
Location: Bec
|
Proteinska pauza za "njemacke" sladove - da ili ne
This post was last modified: 11.06.2014, 03:19 by ale ale.
U razgovoru sa par hobi pivara, receno mi je da je potrebno raditi proteinsku pauzu za npr. sladove firme STAMAG (IREKS grupacija).
Takodje je receno da "njemacki" sladovi su rijetko ili rijedje modificirani od engleskih i americkih, pa je pauza pozeljna...
Ja do sada sam uvijek radio "single step infusion", pa nemam iskustva...
Temu sam postavio da bi se napisala neka iskustva odnosno saznanja u vezi sa ovim...
Ja cu na sljedem kuhanju sa pilsnerom i viennom od SAMAG-a raditi proteinsku da vidim ima li neke razlike...
edit: Onaj Kai (Braukaiser) pise da on uvijek je radi sa njemackim sladovima...
|
|
|