Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ballast Point Sculpin IPA
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

This post was last modified: 25.06.2014, 09:05 by yankee fan.
pivara iz San Diega, ocekivao sam west coast ipa, sto bi musica rekao "narajcanu", ali sipak.
sipa u tulip, kapa velika ostala do kraja, lacing odlican.
fina boja bakra
miris: mjesavina grejpfruta, borovine, slada.
tako je i u okusu; vocno- sladni okus! grejpfrut, boovina, slad, fina kombinacija, fino i pitko pivo, ali mi je u istom koshu sa Union Jack IPA. tu se i razlikujemo kod ocjena, meni je ovo oko 4, mozda ispod...nekako je suptilno, lijepo izbalansirano pivo, ali Lagunitas hebe kevu! ima mnogo drugih IPA koja mi vise sjedaju, Dogfish head, Victory, Great Divide Titan, FLower Power Ithaca itd
hocu reci, malo mi je vise tog sladnog karaktera piva

[Image: 107oo6g.jpg]
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Ballast Point Sculpin IPA
upravo sam popio jedan pilsner, i takodje osjecam u nepcu mnogo slada, tako da je moguce da samja danas na krivo nasadjen Smile u svakom slucaju uzeo sam 6-pack, i nekoliko puta mi se desilo da mi odredjeno pivo (ne)sjedne na prvu, a da kasnije imam poptuno drugaciji dozivljaj
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
Shunj Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

RE: Ballast Point Sculpin IPA
This post was last modified: 27.06.2014, 04:35 by Shunj.
Meni je opet ovo pivo nevjerovatno, perfekcija. Mozda nesto nije u redu bas s tim bocama koje si zeo. Probaj uzeti jednu "bomber" bocu, ako kupujes u istoj prodavnici, tako se vise prodaju I po pravilu su svjezija u tom pakovanju. Bilo kako bilo, uvjerices se da je pivo "top-notch".

Takoder probaj njihov (Ballast Point) Fathom, Imperial Lager (7% ABV) koji je hmeljen poput IPA-a (70 IBU), mrak pivo.

[Image: beers-fathom-primary-image.png]
"Tko zivi u nadi umire izvizdan" (Max Bunker)
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Velika ispravka. Sinoc s posla otvorim odmah pomenuti IPA i sjedne kao budali samara. Jako lijepo, fino zaokruzeno i nevjerovatno ukusno pivce!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools