Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


ukomljavanje ?
ivan Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 22
Joined: Dec 2013
Reputation: 0 Location: slovenija
ukomljavanje ?
http://www4.slikomat.com/13/0108/56-P10501.jpgLep pozdrav!http://www4.slikomat.com/13/0108/6wn-P10501.jpg
Trenutno radim malo na ovom programu beersmith . Veoma bi mi odgovarao sistem ,( BIAB ako sam pravilno skopčao) , da tu ne treba izpiranje. Imam takav sistem da mogu lako podešavat temperaturu. U inox loncu 50l imam
manji lonac sa sitom na dnu , tako , da ga samo dignem kad je završeno ukomljavane operem stavim nazad i mogu kuvati sa hmeljem . šta mislite o tome? Možda pitam gluposti a lučim se .

Lep pozdrav!


Attached Files Thumbnail(s)
   
Find Odgovori
dzionik Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 29
Joined: Dec 2013
Reputation: 0 Location: Beograd
RE: ukomljavanje ?
This post was last modified: 09.01.2014, 08:49 by dzionik.
Zašto da ne, lonac izgleda dobro, problem može da bude samo težina. Treba dizati tih dvadesetak kila. Ja sam kuvao nekoliko tura u vreći ali sam imao konopac prebačen preko grede pa je nekako moglo inače bi se iskilavio.
Find Odgovori
ivan Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 22
Joined: Dec 2013
Reputation: 0 Location: slovenija
RE: ukomljavanje ?
Lep pozdrav majstori!

Molim za pomoč ,sutra ču kuhat prvi put, jel to pravilno. Najprije ogijem 17 l vode na 73c dodam grain i držim 1sat na 66c. Sada dodam 9,7l vode ogijane na 93c i držim temp. na 75c 10 min. Onda ovo precjedim u lonac , kada se precjedi izperem grain sa 14l vode ogrijane na 75c.
Total Grain Weight: 6,64 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 17,3 l of water at 73,1 C 66,7 C 60 min
Mash Out Add 9,7 l of water at 93,7 C 75,6 C 10 min

Sparge: Fly sparge with 14,89 l water at 75,6 C
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
Find Odgovori
ivan Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 22
Joined: Dec 2013
Reputation: 0 Location: slovenija
RE: ukomljavanje ?
Lep pozdrav !

Niko ne komentira, onda je postupak pravi. Ako ko treba hmelja u granulama aurora stirian golding 9.2 alfa imam pakirano vakumski po 100g neka se javi.

lep pozdrav!
Find Odgovori
stjepan007 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 2
Joined: Sep 2014
Reputation: 0 Location: Croatia
RE: ukomljavanje ?
(08.01.2014, 09:14 )ivan Wrote: Lep pozdrav!http://www4.slikomat.com/13/0108/6wn-P10501.jpg
Trenutno radim malo na ovom programu beersmith . Veoma bi mi odgovarao sistem ,( BIAB ako sam pravilno skopčao) , da tu ne treba izpiranje. Imam takav sistem da mogu lako podešavat temperaturu. U inox loncu 50l imam
manji lonac sa sitom na dnu , tako , da ga samo dignem kad je završeno ukomljavane operem stavim nazad i mogu kuvati sa hmeljem . šta mislite o tome? Možda pitam gluposti a lučim se .

Šta opereš? Lonac? Treba li prati i zašto?
Nije li dovoljno izvaditi kominu i nastaviti kuhati uz dodavanje hmelja? Sitom će ionako većina komine biti izbačena?
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools