Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

P(y)ancheva kuj'nja
Panchev Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

RE: P(y)ancheva kuj'nja
Ovi Majstori za pivo prodaju samo unutar granica Srbije, a i pominju ove neke ekstrakte hmelja i slada, zar to valja išta? Smile

Uz to, vidim da oni prave APA-u sa 5,1% alkohola. Čime se određuje prava mjera alkohola za
određeni tip piva, jer sam pio i jače APA-e?
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

imaš dobar slad u mostaru. ne bih ja uzimao nikakav ekstrat.

određuju ga smjernice stila. svaki stil piva ima svoje parametre da tako kažem. o tim stilovima možeš pročitati ovdje http://www.bjcp.org/2008styles/catdex.php a uskoro će biti i na našem forumu prevedeno na naš jezik. isto tako opis stilova i njihovi parametri su navedeni i u pivarskim programima.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Najbolje je da ti nama napišeš koju APA bi ti volio, sa koliko alkohola, sa koliko gorčine itd, a mi ti sastavimo recept nabavimo sirovine i ti nama daš dio ture, čisto da vidimo jel ispalo dobro ili ne Big Grin
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

naravno, nakon što opremu nabaviš. tek znamo sa čim raspolažeš, možemo kombinirati kakav recept

naravno, to te ne spriječava da budeš šegrt kod nekoga (ako nemaš nikoga drugoga, onda može i ovaj pitar @Sanjin Big Grin
Find Odgovori
Panchev Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

@mange - OK, Mostar prioritet. Ako bih se domogao ovog belgijskog Castle Malt-a, da li je to dobro?

U ovim smjernicama APA ne prelazi 6,2% dok sam ovdje imao priliku piti 8,1%, a vidio sam i preko 12%. To nije dobro ili samo ne bi imalo pozitivnu ocjenu na nekom takmičenju? Big Grin

@stane - http://www.bjcp.org/2008styles/style10.php#1a - mislim da je to ono što sam i pio (uz pomenuti izuzetak alkohola) jer sam dobro osjetio ovaj "citrusy" element. Za ostale pojmove poput body-a i hoppy-a nisam siguran, a čak bih rekao i da je boja na prvi pogled malo mutnija i više baca na pšeničnu nego na lager. Za refreshing i moderate carbonation bih se isto složio, ako se na to misli da malo "zagrize" kad piješ Big Grin

@pivdzija - za opremu sam i računao da mi treba najviše vremena, morat ću pogledati gdje su i ostali kupovali sve pa da pouzimam sve to čim prije. Šegrtarenje bi mi sigurno dobro došlo, praksa je praksa!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

dobar je castle malting. ako možeš nabavi ga.

to si ti pio vjerovatno american IPA.
Find Odgovori
Panchev Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

@mange - ha raspitati ću se i za njega, nema ga u prodaji, al' nam možda izađu u susret budući da su nam u par navrata prodavali i pivo to-go Smile

Bit će da si u pravu jer se opis još bolje poklapa, a to objašnjava i najjači koji je vjerovatno Imperial.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Možda griješim ali po svemu sudeći da bi prvi recept trebao biti SNPA ili ovaj zadnji što je postavio dany_boy IPA sa mosaicom
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Ma najlakše mu je za recept. To je zadnje sta ce kuhati. Prije toga ima gdje ce kuhati, koliko, na čemu, u čemu i sl. A recept kada dodje vrijeme završi se za 8 sec.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Pa možda najbolje prvu turu sa tvojom opremom i pod tvojim nadzorom, pa da vidi kako to sve fercera a onda neka odluči šta i kako dalje.
Find Odgovori
Panchev Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

@stane - počujte Tolišanina kako lijepo zbori. Stari mi je iz Kostrča, rivali smo Tongue
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Ma nedaj bože da smo rivali, kamo sreće da je bio netko u blizini kao što je Sanjin da mi pomogne kod mojih početaka.
Naravno ako imaš nekoga da ti pošaljem par uzoraka ili ako treba dođi u Posavinu, ja donesem svoju opremu pa kuhamo banana
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 7 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools