Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pocetnik
mange_tout! Offline
Admin

RE: Pocetnik
@spajder kada kažemo jednostavnjije pivo, prije svega mislimo na aromu i okuse, a ne na samo (izuzev višestrukog ukomljavanja) kuhanje, odnosno dodavanja hmelja sladova itd. dakle, taj jednostavniji recept ide u tome pravcu da se početnik na početku upozna sa npr. okusom i aromom jednog slada i hmelja. naravno, nikakav problem ne vidim da na početku neko skuha pivo sa 5 različitih hmeljeva Big Grin bar ja to tako vidim kada sugeriram "jednostavniji" recept.
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Mislio sam bar da uzme standardno magnum za gorcinu i neki drugi hmelj na 15 i 0 min a ne da ide singlehop.Isti ce biti rezultat
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

ma sigurno. to je i bolje ako nema dovoljno hmelja za aromu. ja sam se samo nadovezao na pojam "jednostavniji recept".
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

idem ovi dana u slavonski brod poslom pa cu si kupit tamo sve sto mi treba tako da sve sto je dostupno na svezapivo.hr
tako da mi je zapravo svejedno koje pivo kuham Big Grin
jedino ako bi neko mogo prepravit recept za 20l jer ovi programi su mi znanstvena fantastika xD
moram ih jos malo proucavat xD
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Kristal slad,magnum hmelj i po volji neki citrusni americki(cascade,citra,amarili)kvasac us05 ili ekg,fuggle i s04.nemozes pogrijesiti
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Da neotvaram novu temu! pa cu vamo pitat Prijatelj me je pitao dali bi mogo napravit mash tun od bureta? Kaze da bi ga oblozio sa stiroporom i sa onom folijom za laminat pa ga zanima koliko bi to bilo dobro? Jel bi gubilo temp? Ja sam mu pokazo svoj od frizidera ali kaze da sad bas nema novaca da kupuje frizider i to pa bi probo ovako!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

ma može od bureta, takav je u @pivdžija.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(13.02.2015, 06:39 )mange_tout! Wrote: ma može od bureta, takav je u @pivdžija.

Jel ima negdje neka slika? Ili tutorial da nebi glupost napravio Wink
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

Naš je od bureta, nismo ga završili jer ćemo ojačati još malo izolaciju. Uglavnom ideš sa aluminijskom folijom i spužvom što se stavlja ispod laminata. Završiš sa prozirnom folijom jer je izdržljivija od alu folije, tj ne cijepa se tako lako. Na dno i vrh poklopca staviš stiropora i to je to. Prošli nam je temperaturu držao pravo dobro. Mogao bih idući tjedan napraviti temu u DIY da vidite kako to izgleda
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

@pivdžija možda možeš postaviti slike u već postojeću temu. da se ne gomilaju teme bez potrebe. imaš li sliku onog starog da pokažeš. ja je nisam uspio naći.

@ljama kolega ti je sve objasnio. samo je tu bitna ta izolacija. ostalo je sve kao kod frižidera.
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

Nisi za kompjuterom. Ima kod mene na Facebooku. Možda možeš linkati cijeli album?
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(13.02.2015, 08:16 )mange_tout! Wrote: @pivdžija možda možeš postaviti slike u već postojeću temu. da se ne gomilaju teme bez potrebe. imaš li sliku onog starog da pokažeš. ja je nisam uspio naći.

@ljama kolega ti je sve objasnio. samo je tu bitna ta izolacija. ostalo je sve kao kod frižidera.

Nije toliki problem on je mislio zamotat s tom folijom za laminat pa rezat stiropor i ljepit oko tog bureta i mislim nakraju jos s onom sivom trakom! Mislimda ce to sve bit oko 11 cm debljine tako da bi trebalo drzat temp!
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 24 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools