Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pocetnik
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
Nisam mogo cekat da probam pivo u bocama znam da je prerano ali znate kako je to!
Nema vise onog kiselkastog okusa! Malo je gazirano! I malo se osjeti alkohol!
Ali nije lose! Ali mislim da kad otvorim za 20ak dana da ce bit super!
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
Evo nakon 7 dana ohlađena jedna boca i isprobana! Mogu vam rec da je pivo super bolje od bilo kojeg kupovnog tipa zuje,osjeckog,pana i tih gluposti!
I to bolje milijun puta jos malp jace da je gazirano i bilo bi jebeno Wink drinking-beer
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Pocetnik
(03.03.2015, 08:17 )ljama Wrote: Evo nakon 7 dana ohlađena jedna boca i isprobana! Mogu vam rec da je pivo super bolje od bilo kojeg kupovnog tipa zuje,osjeckog,pana i tih gluposti!
I to bolje milijun puta jos malp jace da je gazirano i bilo bi jebeno Wink drinking-beer

a ako ti kazemo da ce za jos mjesec dana biti jos toliko puta bolje nego sto je sad? Smile ostavite pivooooo na miru prvih mjesec dana nakon flasiranja!!! Zivjeli
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(03.03.2015, 08:52 )pivska mušica Wrote:
(03.03.2015, 08:17 )ljama Wrote: Evo nakon 7 dana ohlađena jedna boca i isprobana! Mogu vam rec da je pivo super bolje od bilo kojeg kupovnog tipa zuje,osjeckog,pana i tih gluposti!
I to bolje milijun puta jos malp jace da je gazirano i bilo bi jebeno Wink drinking-beer

a ako ti kazemo da ce za jos mjesec dana biti jos toliko puta bolje nego sto je sad? Smile ostavite pivooooo na miru prvih mjesec dana nakon flasiranja!!! Zivjeli


jako je tesko ostavit pivo na miru Big Grin
ali sad kad pocmem konstantno kuhat!
tako da svaki mjesec imam nesto novo za pit
moc ce pravilno odlezat Big Grin
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: Pocetnik
Ljama, u pravu si. Meni teško odoliti. Već sam pol gajbe zatukao. Smile
Zanima me kako vi rješavate temperaturu karbonizacije ljeti?
Boce trebaju biti na 24 stupnja a meni je ljeti hladnije u stanu a ako stavim na terasu tu bi opet prokuhalo jer je stalno na suncu.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
Decki jedno pitanje

Ova mala bacvica sto sam sipao 2.5l unutra iskace mi onaj gore crveni cep!
Da ispustim malo pritisak ili da ga zaljepim s dutck tape da nemoze nikud!
Find Odgovori
kmnccc Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 43
Joined: Nov 2014
Reputation: 0 Location: Srbija
RE: Pocetnik
@josip, nemoj ga nikako na sunce. Nek leži u mračnom. Najbolje neka kutija ili zamotaj nekim platnom. Ja mislim da nije sad toliko bitno da bude strogo na 24. Ostaviš ga na sobnoj temperaturi. Ako radi klima, gledaj da ne bude na udaru. Neka odleži dvadesetak dana i neće biti problema.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
This post was last modified: 06.03.2015, 07:35 by ljama.
Evo danas prijatelj dosao do mene da mu napravimo mash tun!
Nabavio je buric od 35l kockasti! S tim da je od neke plastike sto zadrzava temp to mljekari koriste za mljeko!

jos ga nismo zavrsili ostavio ljepilo da se susi i jos oko cepa ce se izrezat stiropor
i jos jedan krug folije a na kraju sve to omotat dukt tape
Ako neko ima neki savjet ili neku primjedbu neka kaze!
Ali evo par slikica!


               
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
Evo sad navecer dovrsio mash tun!
Imam par pitanja vamo di je pipa i cep morali smo kod pipe izrezat stiropor i oko cepa da ga se moze zavrnit
e sad hoce li tu puno gubit temp pa da i to nekako izoliram?

       
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Pocetnik
ma nece. nista je to. mozes pur pjenom malo ispuniti ove rupe. samo meni ovo nista nije jasno. izgleda mi kao zvucnik od auta. Smile aha sad vidim prethodni post. ma super je ovo ali ce biti jako zeznuto pranje i ciscenje. kakav filter ide na dno?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
This post was last modified: 07.03.2015, 09:15 by ljama.
(07.03.2015, 09:07 )pivska mušica Wrote: ma nece. nista je to. mozes pur pjenom malo ispuniti ove rupe. samo meni ovo nista nije jasno. izgleda mi kao zvucnik od auta. Smile aha sad vidim prethodni post. ma super je ovo ali ce biti jako zeznuto pranje i ciscenje. kakav filter ide na dno?

Napravio sam mu ko svoj od crijeva skinio mrezicu i uvuko spiralu!
I zacepio jedan kraj! Mislis da bi trebalo nesto drukcije?
Ma nek se pati malo bez muke nema nauke!
   

Ups kriva slika!

   

Vamo se bolhe vidi!
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Pocetnik
ma nema sta, to je to... jel ti ovo inoxna ili pocinčana mufna?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools