Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pocetnik
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 780
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Bec
RE: Pocetnik
Nije tesko za skuhati, moras imati mugucnost da podizes temperaturu postepeno, jer su pojedine pauze bitne za ovo pivo. I kao sto je musica napisao, kvasac mu daje prepoznatljivi smek.
Napisi kakav ti je sistem za cijedjenje, pa ti neko moze prenjeti svoja iskustva. Ja nisam imao problema sa cijedjenjem ( imam tzv. bazuku), a radio sam jedno pivo sa 85% psenicnog slada...Ukoliko mozes nabaviti heljdine ljuspice, one pomazu da ne dodje do zacepljenja.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
This post was last modified: 14.03.2015, 08:41 by ljama.
(14.03.2015, 03:42 )ale ale Wrote: Nije tesko za skuhati, moras imati mugucnost da podizes temperaturu postepeno, jer su pojedine pauze bitne za ovo pivo. I kao sto je musica napisao, kvasac mu daje prepoznatljivi smek.
Napisi kakav ti je sistem za cijedjenje, pa ti neko moze prenjeti svoja iskustva. Ja nisam imao problema sa cijedjenjem ( imam tzv. bazuku), a radio sam jedno pivo sa 85% psenicnog slada...Ukoliko mozes nabaviti heljdine ljuspice, one pomazu da ne dodje do zacepljenja.

mislis iz mash tuna (imam piknik frizider s mrezicom) kako cijedim ?
bazuku ?
pa mogu podizat temp s dodavanjem vrele vode ?
da vidio sam za kvasac mislim narucit taj kvasac pa radit s time jer ako vec radim nesto neka bude kako spada Big Grin
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 780
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Bec
RE: Pocetnik
This post was last modified: 14.03.2015, 09:46 by ale ale.
pretpostavljam da ti je mrezica napravljena od cijevi za vodokotlic ili plin...
bazooka- mozes vidjeti na netu kako izgleda.
tako podizes temperaturu,ali moras imati dovoljno prostora u mash tun-u, posto kod ovog piva imas 3-4 koraka...
to je tecni kvasac za koji moras napraviti starter ( imas temu i objasnjenja na forumu).
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
Jutros kad sam se probudio vrenjaca je radila nije puno ali je bilo baloncica
e sad moje pitanje dali je to normalno jer pivo stoji vec 16 dana?
temperature sobe je oko 17c!
Find Odgovori
libor Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 421
Joined: Jun 2013
Reputation: 0 Location: Prijedor
RE: Pocetnik
Jeste , ne diraj nista ...
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
decki onaj mash tun sto sam pravio za prijatelja kaze da mu jako slabo curi
sladovina razlog toga je sto mu slad sjedne na dno i stopa mu filter!
vjerojatno su pipa i filter prenisko.
e sad mene zanima kako bi to mogao riješiti?
da mu napravim lazno dno od inox mrezice npr 5 cm od dna pa da filter bude slobodan ili unutra ubacim bakreno koljeno pa filter odignem od dna

za lazno dno sam mislio inox mrezicu iz tri dijela i koja se mogu rastavljat da mu moze uc kroz otvor na mash tunu s par vijaka ko nogice!

eto molim prijedlog koje bi riješenje bilo bolje!
Zivjeli
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Pocetnik
kako mu je samljeven slad bio? ako je presitno zna zaštopati svakome.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(31.03.2015, 10:12 )mange_tout! Wrote: kako mu je samljeven slad bio? ako je presitno zna zaštopati svakome.

sve narucujemo u svezapivo.hr
decki su tamo smljeli slad!
ja sam isto od tamo uzimo i nije mi stopalo u frizideru ali njemu je puno nize filter i pipa na samom dnu!

na kraju je s kuhacom(inox) mico slad s pocetka filtera i kaze da je super curilo znaci nakupi mu se slada dole(sjedne na filter)
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Pocetnik
ja mislim da bi mogao riješiti sa inox mrežicom. baš šteta što mu štopa.
Find Odgovori
ljama Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 105
Joined: Jan 2015
Reputation: 0 Location: Bizovac Croatia
RE: Pocetnik
(31.03.2015, 10:41 )mange_tout! Wrote: ja mislim da bi mogao riješiti sa inox mrežicom. baš šteta što mu štopa.

A iso sam s time da sto nize spustimo filter da manje death space ostane ali sad vidimo da nije dobro bas ni prenisko! slozim to od inox mrezice pa cemo vidot kako sljaka!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Pocetnik
uvijek se ide nisko radi gubitaka, ali eto ne valja baš prenisko. hajde nadam se da ćete riješiti ovaj problem.
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,210
Joined: Jul 2013
Reputation: 3 Location: Mostar
RE: Pocetnik
Naša bakrena cijev je praktički na dnu pa ne štopa. Čak ide ko ludo, moramo smanjivati pritisak...
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools