Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Čepilica
Vuk Offline
1.010 OG, 1,95% ABV

Čepilica
Jesam li jedini koji je uspio da polomi čepilicu? Smile
Juče mi se odvalila jedna od ručki na leptir čepilici. Inače mi je bilo i prije čudno da ne puca obzirom da je od plastike, a ipak trpi prilično veliko opterećenje kad se čep pritiska.
Srećom, imao sam u rezervi onu veliku čepilicu na polugu, nadam se da neće biti problema sa dihtovanjem.
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

RE: Čepilica
Ja je nisam polomio, ali je uredno zamjenim svako pola godine. Primjetio sam da nakon 10-tak flaširanja oslabi. Zadnje flaširanje sam recimo imao jako puno problema. Ukratko, nije radila kako treba, a ništa na njoj nije puklo. Uzeo sam neki dan novu i znatna je razlika.

Čini mi se da imaju svoj vijek trajanja (sa pucanjem ili bez).
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

mislim da je ona sa plugom prava stvar, naravno, ako ima prostora za istu. I mene je izdala leptir čepilica..
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Ja leptir cepilicu koristim vec dvije godine i eno je ko nova.Kad bi je i slomio ,opet bi istu uzeo
Find Odgovori
brewpublic Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

I kod mene je ova na stalku, nije baš da zauzima puno prostora, a odradi dobar posao.
Lakše mi je sa njom baratat.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Puno zavisi kakve flaše se zatvaraju. Širina i oblik grlića mogu dosta oštetiti cepilicu i povećati opterećenje prilikom zatvaranja. I kod mene je isto često zamjena, posebno ako flasiram 0,33 flaše sa uskim grlicem. Rasklima se i za bacit je.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Znači do 0,33 je. Nisam baš kontao o tome ali ima mjesta tome što veliš obzirom da mi je čepilica funkcionisala super dok sam punio velike flaše. Sada radim isključivo 0,33 i kao što veliš, nakon izvjesnog vremena je rasklimana i jako teška za upotrebu.

Ove s polugom nisam probavao, ali i ne bih, jer je velika i nemam gdje sa njom.
Find Odgovori
Brko Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

ima slicna ovoj u agricomu kod starog velikog merkatora za cini mi se 30 KM

[Image: capper-benchtop-single.jpg]

sta mislite da li je bolja ili gora od ove leptir cepilice?
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Meni se pokazala kao bolja varijanta!!!
I hvala na informaciji, kupuje se sutra!!!

OT Samba, spremi zmajeve ako nisu odletjeli Big Grin
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
Vuk Offline
1.010 OG, 1,95% ABV

Ja sam prvobitno i koristio ovu veliku, sa polugom. Međutim, kod prvih tura sam imao problema sa karbonizacijom (gnjavio sam Mušicu i Mangea tada Smile), pa sam za te probleme 'okrivio' tu veliku čepilicu i kupio ovaj leptir. Možda je tada bio problem i do mene a ne do čepilice, to će se sad vidjeti nakon ove ture. I da, i ja sam u zadnje vrijeme više flaširao 0,33.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

ma s ovom polužnom mene smeta što se mora prilagođavati visina za svaku bocu ako imam različite, pa jedino to.... inace, treba uvijek imati dvije cepilice. meni se jednom desilo da mi se pokvari (razbije svaku flasu) usred flasiranja. pa u auto, pa trazio po cijelom gradu. propade pivo zbog cepilice skoro.... najsigurnija backup cepilica je ona čekićara. samo se udari čekićem, nema nikakve mehanike i začepljeno Big Grin
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Evo da se i ja utrpam u ovu raspravuTongue
Ja koristim leptir čepilicu, po mom iskustvu je odlična, puno puta sam mislio da će puknuti ali do sad nije izdala, samo je pitanje koje flaše čepi?, sa flašama od paulanera 0,33 i 0,5 sam imao itekakvih problema, kad je začepim pa probam okrenuti čep okreće se kao vjetrenjača pa ga probam još koji put stegnuti a ono istoAngry
Najbolje su se pokazale flaše 0,5 lit od novog Sarajevskog, Jelena i starih flaša od ožujskog ili pan-a, a od 0,33 od nektar speciala, leffe, latrppe, a od svih su se kao najbolje pokazale flaše od Sarajevskog premium, kod njih stvarno nikada nisam nikada imao problema, punio sam do 30 puta bez zamjene gumice čak i tad sam samo skinuo gumicu ubacio je u star san i samo okrenuo kontra i dalje bolje dihtaju nego bilo koji čep:thumbsup:
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools