Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Grainfather
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Grainfather
Džaba ljudi teorija sa sirovinama od ljudi. Oni kad otvore paket i vide sve šta ima niko ih neće moći ubijediti da on neće u tome da pravi 900 litara rakije sedmično. Da im nacrtaš neće skontati.

Uglavnom, evo me na kuhanju. Prva reakcija, nije uopšte velik! Imam par slika i video.

Radimo wheat ale. Za sada, trebalo je 20 minuta da se zagrije. Osigurači od 10A rade normala.

https://vimeo.com/127913101

Skickat från min iPhone med Tapatalk
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Grainfather
@Rodney, nisi mi trebao ovo pokazivati, sada mi je još gore, a dobro si rekao, kada vide GF misliće da je to industrijski stroj za pravljenje piva.

Uglavnom, učiniću sve što je u mojoj moći pa makar angažovao i sudskog vještaka..
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Definitivno ne treba odustajati. Carina nije u pravu jer je ovo samo jedna od faza proizvodnje. I to sladovine, koja nije alkoholno piće. Nego smjesa šećera i vode. Isto čaj.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Na žalost mislim da njih zanima samo ono što stoji na specifikaciji i dokumentima uz pošiljku.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
brewpublic Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Da li postoji sansa da ga skinemo u Zg sa Lagermax-a, rasturimo na dijelove i prebacimo u Sa?
Taj lagermax je na manje od km meni od posla.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

(15.05.2015, 08:17 )brewpublic Wrote: Da li postoji sansa da ga skinemo u Zg sa Lagermax-a, rasturimo na dijelove i prebacimo u Sa?
Taj lagermax je na manje od km meni od posla.
Ako postoji ta šamsa, ne bi se moralo ni rasturati:thumbsup:
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Grainfather
On je već u dijelovima, ima više paketa sa različitim komponentama.

Kao razdvojeni elementi mislim da bi bili neprepoznatljivi na granici (recimo u Slavonskom Brodu).

Nakon današnjeg kuhanja mislim da ga vrijedi nositi na leđima kroz šume i doline.

Skickat från min iPhone med Tapatalk
Find Odgovori
jakovc Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Rodney napravi etiketu "iced tea" da ljudi naljepe na kutije i sve spremiti sa autobusom
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Ako je već u dijelovima super a ako i nije nema veze i ako se može skinuti sa lagermax-a i da ga nekako preuzme brewpublic https://www.youtube.com/watch?v=l1VfLiRcilA Big Grin dalje nebi bilo problema:thumbsup:
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

I ubacit koju kesu kafe i čaja Smile
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

I keks domaćicu Smile

Šalu na stranu, meni dodje da isto uzmem ovo. Stigao je i ovdje kod mene košta 1650 KM http://twojbrowar.pl/prestashop/en/mashi...ather.html
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Vidjeću u ponedjeljak šta su moguće opcije, jako su kruti na stajalištu da je GF uređaj koji pravi akciznu robu koja podliježe tom posebnom porezu i kao ne može ga uvesti fizičko lice.

Danas sam pregledao desetine klipova na youtube kako bih pripremio dokaze da uređaj ne pravi pivo nego samo kuha žitarice i u principu pravi melasu (sladovinu), ali u svakom klipu o kućnom pivarstvu svi kažu (što je netačno) da se kuhanjm ječma i hmelja dobije pivo (ili mlado pivo). Niko da kaže da se pivo dobija tek u nekoj drugoj fazi, dodavanjem kvasca i početkom procesa fermentacije pod kontrolisanim temperaturama zavisno od vrste vrenja, odnosno kvasca u za to namjenjenim posudama.

To bi, možda i imalo efekta u promjeni mišljenja carinika jer je to fakat tako. Njih će buniti kada vide pumpu, termokontroler, recirkulacijsku cijev i CFC koji će ih asocirati na destilaciju.

Neznam da tražim da konsultuju tehnologe u Sarajevskoj pivari? Bojim se da i oni olako ne kažu da je to uređaj za pravljenje piva, što on u suštini nije, ali radi jedan od procesa...

Ma vi sve znate i razumijete, nego ja naglas razmišljam tražeći način da ovo regularno završim i time otvorim put svima koji planiraju nabaviti ovaj ili sličan uređaj.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 21 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools