Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Grainfather
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Grainfather
This post was last modified: 24.05.2015, 10:48 by Beer Ranger.
(24.05.2015, 10:11 )Rodney Wrote: U svakom slučaju, iskriviti metalno bure, je moguće samo na Balkanu. Vjerujem nažalost da će ljudi koji su ga poslali ostati bez teksta. A ovi naši indijanci će reći da si ga preuzeo, te da nemaš dokaz da ga upravo ti nisi uništio raspakivanjem.

Kako god, ja ti se divim. Ja bi vjerovatno sada ganjao ljude mačetom i klao ih jednog po jednog. Ne zbog para nego zbog bezobrazluka.

Je li kutija došla sa ovakvom naljepnicom?

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Jeste i sa istim brojem na kutiji 450033. I ja mislim da će se svi vaditi i skidati svoju odgovornost, ali ja ću pokušati ostvariti svoja prava. Doduše, odavde je to SF, ali šta mogu nego razmišljati o varijanti B a to je popravak u našim uslovima.

Ma i ja se svima nama koji ovdje živimo, divim jer uvijek nas nešto handri a mi nemamo pravne i dr. praktične instrumente da to regulišemo u svoju korist i na kraju se zadovoljimo nekim improvizacijama sa konstatacijom jbg moglo je biti i gore.

Nego, hajde ti reci svoje mišljenje o GF jer si ga ti vidio u akciji. Šta je dobro a šta bi po tvom mišljenju trebalo i moglo drugačije.
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Grainfather
This post was last modified: 24.05.2015, 01:35 by Rodney.
Bilo je puno ljudi na prvo kuhanju tako da ću potpunije utiske imati kada ovih dana sam odradim kuhanje.

U biti, ne znam s čime da ga poredim. Brewmeister i slično ja niti sam koristio niti sam vidio u akciji. Na prvu, nema tu nekih posebnih mana, ili bolje rečeno nikakvih. Čini mi se u svakom slučaju da vrijedi svakog feninga.

Program(e) za mash još nisam pregledao detaljnije, ali čini mi se da je okej ono što sam vidio od mogućnosti. Single je jedini koji je programiran ali uskoro će se valjda moći nabaciti još programa.

Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(24.05.2015, 01:32 )Rodney Wrote: Bilo je puno ljudi na prvo kuhanju tako da ću potpunije utiske imati kada ovih dana sam odradim kuhanje.

U biti, ne znam s čime da ga poredim. Brewmeister i slično ja niti sam koristio niti sam vidio u akciji. Na prvu, nema tu nekih posebnih mana, ili bolje rečeno nikakvih. Čini mi se u svakom slučaju da vrijedi svakog feninga.

Programe za ukomljavanje još nisam pregledao detaljnije, ali čini mi se da je okej ono što sam vidio od mogućnosti.

čini mi se da u Brewmeister-u nije moguće izvršiti ispiranje. kakvo je stanje sa ovom mašinom. kako to fercera, zanima me da li se može dobiti više sladovine u odnosu na kapacitet mašine.
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

@mange
Sa Grainfathet-om se moze raditi ispiranje, podigne se unutarnji cilindar i montira na za to predvidjene drzace na vrhu vanjskog cilindra i onda se radi recirkulacija sladovine. Sve u svemu po meni fantastican sistem i da ga mogu dobiti ta iste pare za koje ga dobije sav ostali normalan svijet (890 dolara) ne bih puno razmisljao oko nabavke.
WWW Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

This post was last modified: 24.05.2015, 08:42 by Beer Ranger.
(24.05.2015, 01:34 )mange_tout! Wrote:
(24.05.2015, 01:32 )Rodney Wrote: Bilo je puno ljudi na prvo kuhanju tako da ću potpunije utiske imati kada ovih dana sam odradim kuhanje.

Programe za ukomljavanje još nisam pregledao detaljnije, ali čini mi se da je okej ono što sam vidio od mogućnosti.

čini mi se da u Brewmeister-u nije moguće izvršiti ispiranje. kakvo je stanje sa ovom mašinom. kako to fercera, zanima me da li se može dobiti više sladovine u odnosu na kapacitet mašine.

Imaš na youtube poređenje GF i BM u stvarnim uslovima kuhanja piva, a i par klipova objavljenih od strane njegovog proizvođača i korisnika. Najveća razlika je kontrola procesa i tu BM ima više automatskih procedura ali to ovi iz GF namjerno nisu htjeli napraviti. Ipak, na zahtjev korisnika uskoro će dati upgrade.
Recirkulacija je dobro riješena, kao i pretakanje u fermentor uz pomoć pumpe, te pranje uređaja i CFC također uz pomoć vlastite pumpe. Osim toga na Apple Store-u će postaviti i svoju aplikaciju koja će biti besplatna.

Čini mi se da je najvažnija stavka i cijena jer je GF od 30 l (1.250€), puno jeftiniji od BM od 20 l (1.910€). Cijene sa svim davanjima. Uz to, uz GF se dobije na poklon CFC i pakovanje sredstva za čišćenje (Oxi).
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(24.05.2015, 05:57 )danny_boy Wrote: @mange
Sa Grainfathet-om se moze raditi ispiranje, podigne se unutarnji cilindar i montira na za to predvidjene drzace na vrhu vanjskog cilindra i onda se radi recirkulacija sladovine. Sve u svemu po meni fantastican sistem i da ga mogu dobiti ta iste pare za koje ga dobije sav ostali normalan svijet (890 dolara) ne bih puno razmisljao oko nabavke.

(24.05.2015, 07:09 )All4you Wrote:
(24.05.2015, 01:34 )mange_tout! Wrote:

Imaš na youtube poređenje GF i BM u stvarnim uslovima kuhanja piva, a i par klipova objavljenih od strane njegovog proizvođača i korisnika. Najveća razlika je kontrola procesa i tu BM ima više automatskih procedura ali to ovi iz GF namjerno nisu htjeli napraviti. Ipak, na zahtjev korisnika uskoro će dati upgrade.
Recirkulacija je dobro riješena, kao i pretakanje u fermentor uz pomoć pumpe, te pranje uređaja i CFC također uz pomoć vlastite pumpe. Osim toga na Apple Store-u će postaviti i svoju aplikaciju koja će biti besplatna.

Čini mi se da je najvažnija stavka i cijena jer je GF od 30 l (1.250€), puno jeftiniji od BM od 20 l (1.910€). Cijene sa svim davanjima. Uz to, uz GF se dobijena poklon CFC i pakovanje sredstva za čišćenje (Oxi).

u svakom slučaju je bolji od BM-a. znači dobije se 30 l sladovine sa ispiranjem. ma ovo je čudo za ljude koji nemaju prostora.
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: Grainfather
Mislim da se STC200 može hakovati. Našao sam jednu brošuru.

http://www.instec.com/pdf/brochures/STC200-brochure.pdf
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Grainfather
Od ovih koji su bili prisutni na kuhanju jedan ima BM i od svega, najviše je prednost GF-u dao u kontekstu prostora te vremena kuhanja.

Ja sam već ranije rekao da je moja prva reakcija bila upravo veličina. Očekivao sam puno veći uređaj, ali ispalo je da bi mi GF uzeo manje prostora nego oprema za BIAB koju imam kući.

A na samom kuhanju najviše se govorilo o pumpi. Od ispiranja pa do čišćenja. To jeste koliko je zbog nje skraćena cijela procedura.

Da li će se cijena obarati vremenom i nisam siguran. U Švedskoj danas košta 7999 kruna (1700 maraka).

A sa malim upgradetima će mislim da ga kupe mnogi. Prvenstveno mislim na programe.

Find Odgovori
Trigger Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Ispade da sam se ja zeznuo sto se odluci za BM!Wink))
Alright Dave?
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Pa nema GF od 50 litara Smile
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

This post was last modified: 25.05.2015, 12:46 by Beer Ranger.
(25.05.2015, 12:03 )Trigger Wrote: Ispade da sam se ja zeznuo sto se odluci za BM!Wink))

Nisi se zeznuo. Što reče Aco imaš puno veći kapacitet, ali i automatizovan proces i njemačku kavalitetu izrade.

Upravo je postavljena aplikacija Grainfather na App. Store. Kažu da je pri kraju i verzija za Android, obje free.
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Englezi su prihvatili da zamjene oštećeni GF. Sada je opet na redu Carina i procedura izvoza radi uvoza i naravno čekanje, ali nadam se ne do besvjesti..

Na kraju sam pisao proizvođaču u Novi Zeland i oni su ih "zamolili" da zamjene uređaj a da pokušaju štetu namiriti od prijevoznika. Sada je samo dogovor između engleza i mene da li vraćati čitavu pošiljku ili samo oštećeni vanjski lonac (boiler).
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 21 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools