drakic
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation:
0
Location: slavonski brod
|
problem s karbonizacijom
Ljudi pomagajte,
U 3mj. Sam kuhao neki gulden drak9000, i evo nakon 2 mj u flasama nema gaziranosti nimalo. Pocetna je bila nekih 1.09 i palo je na 1.02. Buduci da je vec poslo toliko vremena predpostavljam da se nece ni gazirat?? Pa me zanima sta da radim, dali da idem sa vinskim kvascem ili??
I zasto se nije gaziralo? Velik % alc, mozda i hladnija temperatura nakon flasiranja??
I da kvasac je bio onaj safbrew abbaye ili kako se vec pise iz sve za pivo....
Pozz
|
|
|
drakic
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation:
0
Location: slavonski brod
|
RE: problem s karbonizacijom
(15.06.2015, 07:46 )mange_tout! Wrote: koliko si šećera stavio za karbonizaciju? na kojoj ti je temperaturi odležavalo to pivo?
A islo je cca 3.7 g na 0.5l, e au temp je mozda i problem jer je u pocetku bila niza cca 17°C iako je zadnjih mjesec na preko 20 mislim da je trenutno i na 25-7 i evo maloprije opet probo i nista jbga....bacio i DIPU otvorio....hehhee
|
|
|
drakic
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation:
0
Location: slavonski brod
|
RE: problem s karbonizacijom
(15.06.2015, 07:56 )mange_tout! Wrote: možda ti čepilica ne čepi dobro. trebalo je to biti karbonizirano.
ali ostavi to još. teže ide sa pivima visokog OG. zamori se kvasac. protresi svaku bocu i ostavi na sobnoj temperaturi.
A nebi trebalo da je tako, cepila je i prije i poslje i sve je ok osim ove ture
|
|
|
drakic
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation:
0
Location: slavonski brod
|
RE: problem s karbonizacijom
(15.06.2015, 08:01 )mange_tout! Wrote: visok je OG i postotak alkohola. to isto može biti uzrok. prodrmaj malo boce, svako nekoliko dana.
A nista probat cu pa cemo vidjeti...u biti jesam ih prodrmao ali samo jednom, icu sad svakih par dana....
|
|
|
drakic
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation:
0
Location: slavonski brod
|
RE: problem s karbonizacijom
(16.06.2015, 10:09 )pivska mušica Wrote: Nakon dva mjeseca moralo se gazirati. Ili je kvasac ubijen alkoholom, ili je problem sa cepovima. Ako probas pivo i vidis da je bas slatko, onda je problem s kvascem. Ako osjetis da je prevrelo onda su cepovi. Imas opciju doziranja novog kvasca rehidriranog uz pomoc male mililitarske sprice u svaku bocu pojedinacno.
probavao jesam, neznam kako bih opisao vjerovatno ovo prvo slatko uz dosta alkohola, neznam kako definiraš prevrelo??
s kojim kvascem ici u novo doziranje i kojom količinom??
lp
|
|
|
drakic
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation:
0
Location: slavonski brod
|
RE: problem s karbonizacijom
(16.06.2015, 01:56 )pivska mušica Wrote: doslovno po kap, znaci nekih 1/4 - 1/5 mililitra rehidriranog kvasca dodaj u svaku flasu. Kvasac rehidriraj u 1 dcl sterilne, tople vode. dobro ga promijesaj da se fino izjednaci. naravno, pazi na sanitaciju.
koristi isti kvasac koji si koristio za pivo, ako je to moguce. nemoj vinski, jer vinski ti moze jos vise odfermentirati i prekarbonizirati pivo. najbolje ti je onaj F2 kvasac od fermentisa koristiti, ako imas mogucnost.
čime to uopče odraditi, dali imaju tako male sprice za kupiti??
a za kvasce sam ograničen na ponudu iz sve za pivo a trenutno nema ovoga koji sam već koristio...
|
|
|