Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inox oprema, udružena nabavka
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

RE: Inox oprema, udružena nabavka
šalju u BiH, poručio sam camlock adaptere i stigli su za sedam dana.
Fora je što će mi ovi napraviti duplu fakturu za plaćanje i tako da će cifra na paketu biti ista sa računom koji je uplaćen...
To mi je rekao lik iz DHL da tako rade...
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
Das Bier Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(12.05.2015, 10:09 )rafter Wrote: šalju u BiH, poručio sam camlock adaptere i stigli su za sedam dana.
Fora je što će mi ovi napraviti duplu fakturu za plaćanje i tako da će cifra na paketu biti ista sa računom koji je uplaćen...
To mi je rekao lik iz DHL da tako rade...
onda racunaj na mene za onaj relej,Zivjeli
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Inox oprema, udružena nabavka
This post was last modified: 29.06.2015, 12:14 by Beer Ranger.
Kada već nabavljate STC-1000 trebali bi nabaviti model sa verzijom ploče A400p jer su homebrewery napravili za njega Code za upravljanje procesom fermentacije.

Problem je što se taj model može sa sigurnošću kupiti samo kod jednog proizvođača i dobavljača putem Aliexpress-a ali oni sada ne dostavljaju robu u BiH.
Dostava za npr. Poljsku ili Švedsku je 6$ pa se to, nadam se, može organizovati.

Ispod su linkovi projekta. Valjda se može naći neko u BiH ko bi mogao napraviti flash pomoću Arduina.

https://github.com/matsstaff/stc1000p/bl.../README.md

https://04377c9983bdba740a8b0c997fe97f76...abbed.html

Sent from my iPad using Tapatalk[Image: e32a3eab6b349daf69604fc6f84f231f.jpg]

Da ne bude zabune to je Store tog proizvođača STC-a

[Image: 04660e76a5635602b1b40442a5e33e5a.jpg]

A ovo je detalj sa oznakom ploče.
Find Odgovori
bukas Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

može li neko da mi malo detaljnije objasni za šta sve koristite taj stc1000 i šta se sve zahtjeva. bavim se elektronikom pa bih pokušao nešto da sklopim. naravno bio bi i neki software za programiranje tog hepeka
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Da si bogotac ne mozes za 25 KM to napraviti Smile
Jednostavan regulator/prekidac kojem zadas u kom rasponu temperature da okida. Ima i senzor.
Find Odgovori
bukas Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(29.06.2015, 11:15 )gajba Wrote: Da si bogotac ne mozes za 25 KM to napraviti Smile
Jednostavan regulator/prekidac kojem zadas u kom rasponu temperature da okida. Ima i senzor.

challenge accepted beer-chugger
a kad bih bio raspoložen moglo bi se SMS-om to regulisati Smile
Find Odgovori
spageti Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(29.06.2015, 11:49 )bukas Wrote:
(29.06.2015, 11:15 )gajba Wrote: Da si bogotac ne mozes za 25 KM to napraviti Smile

challenge accepted beer-chugger
a kad bih bio raspoložen moglo bi se SMS-om to regulisati Smile

Daj primjer na kakvu vrstu SMS regulacije si mislio? Ali nemoj zalaziti u zonu perverzija Smile
Find Odgovori
bukas Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

http://satronel.com/product/Quectel/UG95

samo što bi za ovo naravno trebala SIM kartica, ali bi se onda moglo daljinski mjenjati temperatura, zgodno za ljude koji ne kuvaju kod kuće. u suštini GPRS modem kojim bi se mogla proslijediti komanda do termostata, ali o tom po tom.

prvo da napravim termos ispod 25KM Smile
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Zajebi sms, fazon bi bio da napravis self-learning algoritam za odrzavanje temparature. Trenutno pivari nastimaju da ukljuci hladjenje kad temperatura bude preko 18.5 stepeni, i da se se iskljuci kad padne ispod 18. (ako hoce da fermentise na 18 stepeni). To rezultira da pivo ode na 19+ i ohladi se na 17.
Ono sto bi mogao napraviti, ako bas hoces da se igras programiranjem i elektronikom i ako si bas bas raspolozen, da regulator mjeri temp piva i frizidera i da algoritam automatski ukljuci ili iskljuci frizider tako da se pivo uvijek drzi na 18+-0.2. Sto znaci da zna kad treba ukljuciti frizider i prije nego prodje granicu.

Ako to sve uglavis u 25 (ma moze i 50KM), ja prvi kupujem Smile
Ima rjesenja sa arduino, raspery pi ali to nije jeftino.
Find Odgovori
bukas Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(29.06.2015, 12:58 )gajba Wrote: Zajebi sms, fazon bi bio da napravis self-learning algoritam za odrzavanje temparature. Trenutno pivari nastimaju da ukljuci hladjenje kad temperatura bude preko 18.5 stepeni, i da se se iskljuci kad padne ispod 18. (ako hoce da fermentise na 18 stepeni). To rezultira da pivo ode na 19+ i ohladi se na 17.
Ono sto bi mogao napraviti, ako bas hoces da se igras programiranjem i elektronikom i ako si bas bas raspolozen, da regulator mjeri temp piva i frizidera i da algoritam automatski ukljuci ili iskljuci frizider tako da se pivo uvijek drzi na 18+-0.2. Sto znaci da zna kad treba ukljuciti frizider i prije nego prodje granicu.

ovo je već konkretnije,
u tom slučaju treba mjeriti temperaturu piva, frižidera i van frižidera...
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

This post was last modified: 29.06.2015, 02:39 by Beer Ranger.
(29.06.2015, 12:58 )gajba Wrote: Zajebi sms, fazon bi bio da napravis self-learning algoritam za odrzavanje temparature. Trenutno pivari nastimaju da ukljuci hladjenje kad temperatura bude preko 18.5 stepeni, i da se se iskljuci kad padne ispod 18. (ako hoce da fermentise na 18 stepeni). To rezultira da pivo ode na 19+ i ohladi se na 17.

Imaš napravljene algoritme na stranici koju sam postavio u postu (br.15) iznad i to je besplatno. Jedini trošak je da ga neko ko ima Arduino Flash-uje u STC-1000 a to bi se moglo platiti sa par dobrih piva.
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Vrijednije dobro pivo od 50 KM Big Grin
gle majstorije: http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=466106
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools