Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Varšavski festival piva 2015
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Danas sam zavrsio sa obilaženjem festivala piva u Varšavi. Skupilo se dosta flaša za ponijeti, a na licu mjesta popilo se mnogo jako dobrih piva.

Ove godine zaista se primjetio napredak u odnosu na prethodnu, posebno zato jer je sada bila festivalska aplikacija za android i iOS, koja je jako olakšala kretanje i snalaženje po festivalu. Bila je mogućnost unaprijed rezervisanja piva koja me zanimaju, a aplikacija mi zvoni u trenutku kad je bure tog piva prikljuceno na tap, da ga ne propustim.

Festival je popraćen medijski, kako u stampanim, tako i u elektronskim medijima. U tri dana festivala proslo je 26.000 ljudi. Subota danas je bila, zanimljivo, najslabiji dan s najmanje ljudi. Jucer, u petak je bila prava ludnica.

Festival je opet odrzan na stadionu, i ove godine je sve puno lakse prolazilo nego prosle. Jako puno ljudi je bilo u organizaciji.

Svaki dan festivala su odrzavana razna predavanja, kako za homebrewere, tako i za civile koji tek ulaze u svijet piva. Ja sam imao kartu za sva tri dana i bio sam na nekoliko predavanja od kojih mi se najvise svidjelo predavanje o senzornim karakteristikama piva.

Proglasenje pobjednika ovogodisnjeg homebrew takmicenja odrzalo se na stadionu, a cijela jedna tribina je bila popunjena navijacima Big Grin

Pobijedio je covjek sa american barley wine pivom.

Na festivalu je učešće uzelo 45 craft pivara, a održao se na dva sprata zgrade + tribine, a štandovi s hranom su bili na prizemlju.

Klopa je bila odlična. Od nepalske, tajlandske, preko američke, do poljske tradicionalne. Ja sam veceras pojeo nepalsku piletinu 'blago ljutu'.. Big Grin Naravoučenije - ne jedite blago ljutu nepalsku piletinu jerbo ćete požaliti....

Cijene piva za 0,5l su bile cca. 2-3 KM za pils, kolsch, alt i sl., 3-5 KM za APA, 4-8 KM za IPA, 7-10 KM za DIPA, RIS, Barley wine i sl. Svaki stand je nudio opciju 0,1, 0,2, 0,3, 0,4 i 0,5 l.

Uzeo sam i odličnih čaša.

Sto se tice piva koja su mi se najvise svidjela, izdvajam pivaru Piwne Podziemie (pivsko podzemlje), sa svim njihovim pivima, uz poseban naglasak na 'Double hop, death and taxes' - Imperial black IPA, te 'Gold Digga' (ukradoše mi ime piva Big Grin ) - vrhunska IPA.

Osim te pivare, na guzicu me bacio Pils Mandarina 55, pivare Gosciszewo. Vrhunska piva, natrpana hallertauer mandarina bavaria hmeljom.

To je ono sto me se BAŠ, BAŠ dojmilo.

Inače sve ostalo je bilo odlicno, sva piva su servirana svjeza, i za svaciji ukus je bilo nesto da se proba. Pivske memorabilije, majica, torbi, kapa, naljepnica za auto i slicnih stvari je bilo na tone.

U nastavku galerija sa slikama OVDJE

Video:

I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

RE: Varšavski festival piva 2015
fantastično Big Grin i nesta memorije Big Grin

baš je veliki događaj. ima se vala šta viditi, i popiti Big Grin svaka im čast.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

jeste bas je dobro. samo da dodam, osim vidjeti i popiti, ima jako dobro i za pojesti, a to je jako vazno na ovakvim dogadjajima. Smile
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Odlicno... i vel'ko...
20-21.11. je Craft Beer Fest u Becu, koga put nanese.
Napravice isto proglasenje pobjednika sa drzavnog prvenstva direktno na festivalu u cilju promocije kucnog pivarstva, sto je dobro. Jedino sto smo se takmicili krajem septembra, pa je cekanje bez veze. Osvajaci prva tri mjesta po kategorijama su dobili mail da su medju pobjednicima. Sad najvaznije - mail dobio i ale ale :-P
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Čestitam Smile koje pivo/piva si prijavio?
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Prijavio sam RIS, APA ( onaj iz barber shopa, Mr. Gillerby' s), IPA, Black IPA, brown ale, Sommerweizen, Gruit.
Na koncertu sam prosle subote ponudio ris, ipu i black ipu , sve skupa oko 50 flasica, prodalo se do zadnje,kaze konobar, da si donio troduplo,prodalo bi se. Trojica home brewera su rekli da je ris dobar i da tipuju na njega...
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Pa ti sve prijavio, svaka igra, svaka dobija Smile ajde sretno ti bilo i javi se s festivala kad te proglase najboljim homebrewerom u austrougarskoj Smile
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Hocu, napravicu par fotki, ono, da se stara ponosi :-).
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Svaka čast ale, iskrene čestitke:thumbsup:
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Hvala drug, vidjecemo koja medalja i koja piva:-)
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Pa ti ih Ale baš skupi prilično za takmičenje Smile Čestitke!

Ja sam za RIS sa šljivama dobio 4 mjesto od 53 prijavljena.

Zamjerke su bile na karbonizaciju. Da je iste previše za stil.

Festivali se bliže, a opet me ofula Varšavski.

Hrana je fakat bitna na festivalima a i na takmičenjima. Puno se toga proba, pa uz slabu podlogu, brzo i stigne.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

I naravno, nista ne uzimati preko 0,2l Smile Na pocetku gladne oci, a poslije skontas da si fulio strategiju, jer ima jos toliko toga za probati, a ti vec prekoracio granicu. Prosle godine sam se zeznuo, ali ove nisam.

A svako pivo koje mi se bas svidjelo, uzeo sam u flasi u ruksak, pa cu ga polako u miru probati.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 14 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools