Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


fermentacija
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: fermentacija
(24.10.2015, 06:41 )pivska mušica Wrote:
(24.10.2015, 06:32 )mange_tout! Wrote: @pivska, čini mi se da i nije toliko puno taloga na ovoj zadnjoj slici.

pa nije ni malo mogu ti reci Big Grin

U svakom slučaju dobro je da se odradi cold crash.
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: fermentacija
@mange nemam sekundar radije cu ga stavit u frizider.
Da ga stavim na cold u ponedjeljak?
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: fermentacija
(24.10.2015, 06:49 )AlkoholicarST Wrote: @mange nemam sekundar radije cu ga stavit u frizider.
Da ga stavim na cold u ponedjeljak?

Mislim da je rano još da ga stavljaš u frižider. Neka ga još koji dan, izmjeri fg, ako bude dobar onda stavi 4-5 dana u frižider. Dakle, tamo nekada 15-18 dan fermentacije izmjeri fg, i ako bude sve ok stavi pivo na cold crash.
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: fermentacija
hvala.
a ja mislim da je ovo talog od kvasca
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: fermentacija
(24.10.2015, 07:04 )AlkoholicarST Wrote: hvala.
a ja mislim da je ovo talog od kvasca

Ima tu svega i proteina i kvasca, a i hmelja ako si ubacivao u lonac. Svejedno, taj cold crash ti neće škoditi, može ti pivo biti samo bolje.
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: fermentacija
(24.10.2015, 07:08 )mange_tout! Wrote:
(24.10.2015, 07:04 )AlkoholicarST Wrote: hvala.
a ja mislim da je ovo talog od kvasca

Ima tu svega i proteina i kvasca, a i hmelja ako si ubacivao u lonac. Svejedno, taj cold crash ti neće škoditi, može ti pivo biti samo bolje.

Okej hvala.
jedva cekam Big Grin
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools