Kazbek
1.030 OG, 2,93% ABV
|
RE: Pocetnik RI
This post was last modified: 29.11.2015, 08:03 by Kazbek.
Evo nisam izdrzao pa sam mjerio FG nakon 2 tjedna i malo je nizi
FG :1008
da podsjetim OG 1052
Probao sam uzorak i cini mi se vise nego dobar ugodne gorcine i dosta se osjeti hmelj . Vise nego zadovoljan sam za prvi put. Nadam se da nece doci do Infekcije za sad je OK!
(29.11.2015, 09:58 )Amstelovich Wrote: kad popijes pivo odmah isperi boce uvijek ce biti ko nove i postedit ces se dodatnog ribanja pri flasiranju..ja ih jos napunim vodom i ostavim nekoliko sati da se razgradi ako je sto ostalo pa ponovo saperem..dosad nisam imao problema..
Hvala ! super savijet za manje posla!
|
|
|
Kazbek
1.030 OG, 2,93% ABV
|
Kad izracunam Abv isti je kao kod orginalnog recepta ABV 5.76%
Sa razlicitim og i fg
|
|
|
Kazbek
1.030 OG, 2,93% ABV
|
(29.11.2015, 03:46 )stane2006 Wrote: Super izgleda, ostavi još 4 dana, cold crash 3 dana, flašitanje pa malo strpljenja i onda
Bas cu tako napraviti!
Hoce li se jako talog u pivu uznemiriti kada ga budem vadio nakon cold cresa iz frizidera? Koliko bi trbao stajat da se talog opet slegne?
Muci me jos jedna stvar. Imam rucnu pumpu za pretakanje http://svezapivo.hr/artikl.php?id=49
da li ju stavim skroz na dno u talog (ima neku kapicu ,valjda je to nekakav filter) ili malo iznad pa bolje i zrtvujem malo piva za bistrinu.
Kako ocijeniti koliko cu dobiti piva (radi kolicine secera za karbonizaciju)a koliko otpada na talog i mulj. U fermentatoru imam skoro 21 l.
Da li je punjac boca bolje spojiti na pipu ili rucnu pumpu?
Koliko sam vidio na you tubu sa punjacem boca punim bocu do vrha i kad ga izvadim pivo se malo povuce taman za karbonizaciju?
Pitanja su malo banalna i oko jednostavnih stvari ali nemam iskustva pa u nadi da ce jos pomoc nekom pocetniku
|
|
|
Stane
1.100 OG, 10% ABV
|
This post was last modified: 30.11.2015, 10:32 by Stane.
(30.11.2015, 09:52 )Kazbek Wrote: (29.11.2015, 03:46 )stane2006 Wrote: Super izgleda, ostavi još 4 dana, cold crash 3 dana, flašitanje pa malo strpljenja i onda
Bas cu tako napraviti!
Hoce li se jako talog u pivu uznemiriti kada ga budem vadio nakon cold cresa iz frizidera? Koliko bi trbao stajat da se talog opet slegne?
Muci me jos jedna stvar. Imam rucnu pumpu za pretakanje http://svezapivo.hr/artikl.php?id=49
da li ju stavim skroz na dno u talog (ima neku kapicu ,valjda je to nekakav filter) ili malo iznad pa bolje i zrtvujem malo piva za bistrinu.
Kako ocijeniti koliko cu dobiti piva (radi kolicine secera za karbonizaciju)a koliko otpada na talog i mulj. U fermentatoru imam skoro 21 l.
Da li je punjac boca bolje spojiti na pipu ili rucnu pumpu?
Koliko sam vidio na you tubu sa punjacem boca punim bocu do vrha i kad ga izvadim pivo se malo povuce taman za karbonizaciju?
Pitanja su malo banalna i oko jednostavnih stvari ali nemam iskustva pa u nadi da ce jos pomoc nekom pocetniku Nakon takvog cold crasha ako oprezno budeš vadio iz frižidera, ništa se neće uzbuditi i netreba ti ništa puno vremena (par minuta)
Pumpu stavljaš gore i kako se bude smanjivala količina piva tako i ti puštaš pumpu i na kraju gledaš da ne povučeš talog.
Smanji za 2 litre, računaj da ćeš flaširati 19 litara.
Punjač je najbolje spojiti na pipu od posude za flaširanje, fermentor iz sve za pivo (ako tamo kupuješ), kako misliš na ručnu pumpu?
Da do vrha ali sa bottling stick-om od dna prema vrhu, kako je i opisano
|
|
|
Kazbek
1.030 OG, 2,93% ABV
|
Rucnu pumpu iz "sve za pivo" sam spojio sa punjacem boca iz"sve za pivo" ali ne ovo koje je sad u ponudi. Stvar je radila..
Sta ako je BB bez slavine.
Pogledo sam par videa i svi spajaju na slavinu...ocito sam pogrjesio.
|
|
|
DenPal
1.030 OG, 2,93% ABV
|
(30.11.2015, 11:01 )Kazbek Wrote: Rucnu pumpu iz "sve za pivo" sam spojio sa punjacem boca iz"sve za pivo" ali ne ovo koje je sad u ponudi. Stvar je radila..
Sta ako je BB bez slavine.
Pogledo sam par videa i svi spajaju na slavinu...ocito sam pogrjesio.
Nisi ništa pogrješio, bitno je da si pretočio u BB i dodao šečer, možeš punit boce preko auto siphona, na kraju krajeva i John J, Palmer u svojoj knjizi puni boce pomoću auto siphona. Svatko se nekako prilagođava na svoj način. Ja imam 4 kante, dvije na koje sam sam bušio i dodao slavine, a dvije bez, tako da radim kako me koja zapadne taj put.
|
|
|
Kazbek
1.030 OG, 2,93% ABV
|
Hvala DenPal! Jucer sam jedva nasao kantu od 28 l za "kupus". To ce mi posluziti kao BB. Vidim po postovima da si dosta aktivan i dobro pripremljen .
Ja nazalost u strci s vremenom.... pa stalno nesto fali a najcesce znanja.
Kad mi piva sazrije mogli bi dogovorit razmjenu pive i znanja !
|
|
|