Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Izvještaj 2015 - data collection
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Izvještaj 2015 - data collection
(21.12.2015, 07:57 )pivska mušica Wrote: super zis! vec vidim da ces imati najvise piva.

samo jedna stvar jos. dokument je public, mogu mu pristupiti svi sa linkom i raditi edit. za svaki slucaj, svi koji ste vec unijeli podatke, kopirajte sebi u excel dokument to sto ste unijeli i spasite negdje. da ne bi bilo nismo znali...
OK Boss, bilo je i za ocekivati da imam najvise proizvedenih piva. Imao sam jednu infekciju na turi od 30 litara al se ne mogu sjetiti sta je bilo, mozda i nije bila infekcija ali meni pivo cudno mirisalo i ukusom bas nisam bio zadovoljan tako da sam ga bez razmisljanja prosuo. Kad stignem kuci jos cu dopisati sta fali, mislim da sam ispustio jednu turu gruit-a i ovaj porter sto sam tadnji kuhao.
Find
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

upiso sam svih svojih pet tura.

(nisam siguran za prvo i zadnje kuhanje (kikan 1 i 2) u sta bi ga svrsto. po sladu je ko minhensko tamno, hmelja sam prvi put skoro pa zaboravio i ubaciti, a drugi put je islo malo vise.. samo sto je minhensko tamno ko lager, a ovo to nije, tako da sam "turio" da je hibrid)..

nadam se da cu do kraja godine skuhati jos jednu turu pa da zaokruzim na 150 litara.
WWW Find
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

samo si ga zakomplikovao brate... Smile
Find
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(21.12.2015, 08:48 )zlimfur Wrote: upiso sam svih svojih pet tura.

(nisam siguran za prvo i zadnje kuhanje (kikan 1 i 2) u sta bi ga svrsto. po sladu je ko minhensko tamno, hmelja sam prvi put skoro pa zaboravio i ubaciti, a drugi put je islo malo vise.. samo sto je minhensko tamno ko lager, a ovo to nije, tako da sam "turio" da je hibrid)..

nadam se da cu do kraja godine skuhati jos jednu turu pa da zaokruzim na 150 litara.

zlimfur, hibridna piva/kvasci su ti samo kolsch, alt i california common. tako da slobodno pisi ale.

(21.12.2015, 09:49 )Goggy Wrote: samo si ga zakomplikovao brate... Smile

znam, kontao sam da ce odbiti ljude, ali sto vise podataka imamo, to ce biti zanimljiviji izvjestaj i grafikoni.

sad imamo i prethodnu godinu, pa se moze napraviti i poredjenje izmedju dvije godine.

ovo je najjednostavnije sto moze Big Grin

-----------------------------------------------------

UNOS PODATAKA TRAJE DO 10.01.2015. NAKON TOGA ZATVARAMO DOKUMENT.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find
mina Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

ja cu videti ovih dana da odvojim malo vise vremena da se upisem, jer imam preko sto skuvanih tura, ove godine se vise nego kuvalo a i bilo je dosta dogadjaja za koja se kuvalo u nenormalnim kolicinama, tri festivala, sopstvena svadba plus jos jedna, rodjenje dece, par rodjendana i za potrebe otvaranja udruzenja plus redovno kuvanje od jedne do tri ture nedeljno u proseku od januara do oktobra Smile
Find
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Morao sam se dobro namučiti da sve saberem možda ima i nekih pogrešaka, ako će ovo biti neka standardizirana verzija da znamo ubuduće upisivati sve podatke:thumbsup:
Možda i fale 2-3 kuhanja a do kraja godine imam namjeru još dva kuhanjaZivjeli
Find
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

staneeeeeee, ostavi to, pisessss preko zisovog fajla!! Big Grin Big Grin Big Grin
Find
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Uhhh, sorryBlush
Find
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(21.12.2015, 11:35 )stane2006 Wrote: Uhhh, sorryBlush

nema veze, neka zis pregleda prvi red i neka vrati kako je bilo. odaberi neki prazan sheet i umjesto imena sheeta upisi svoj nick. to ti je ova traka dole na dnu. ispunjavas samo polja koja su u tabeli i nista vise.
Find
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

stane klikni direktno na ovaj link i tu ispunjavaj: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...=448065885
Find
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

(21.12.2015, 11:44 )pivska mušica Wrote: stane klikni direktno na ovaj link i tu ispunjavaj: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...=448065885

nahrani kerove i nista ne diraj.. Wink
WWW Find
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Unijecu i ja svoje podatke nekad u toku dana, uglavnom bilo je 8 tura, a jos 2 cu skuvati ovih dana. Imajuci u vidu da sam prvu turu ikad skuvao 31. 5. i da sam komoru za fermentaciju sredio tek prije 2-3 mjeseca, zadovoljan sam.
Dosta toga sam naucio zahvaljujuci vama ovde a i iz citanja literature i guglanja. I sto je najbitnije: 0 infekcija Smile
Find

Forum Jump:

Users browsing this thread: 9 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools