Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Što radim krivo??
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Question  Što radim krivo??
Evo mislio sam da ovdje stavljamo sve nase probleme sto se tice svega u pivarstvu.

Ja sam radio svoju 2. Turu piva 9.04.2016.
Tada je pivo i pocelo fermentirat.
Sve je islo divno i radio je airlock ko lud Big Grin
O.G je bio 1051 od ocekivanih 1054.
Sto je valjda normalno?
I pivo izgleda zdravo ima pjenu boju sve super.
Evo sada sam mjerio ajmo rec F.G i ispada 1011 od ovecivanih 1012.
Sada moje je pitanje dal da ja to skidam?
I ovo GLAVNO PITANJE koje nosi i ime teme.
Oba piva su mi bila dosta gorka.
Prvo je bilo pitko 2mjeseca onda je postalo gorko.
I sada sam kusao ovo drugo koje je jos u fermentoru naravno jos se cuje kvasac al je bas gorko.
Sta da radim?
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Što radim krivo??
prije deset dana si skuhao pivo, daj mu dva mjeseca i onda mozes staviti primjedbe. prerano ljudi probavate. to sto si ti iz fermentora probao ne znaci nista. flasiraj pivo nakon 21 dan fermentacije i onda ostavi u flasama mjesec dana. tek onda mozemo pricati o nekim problemima.

ovo sto ti pricas je kao da si probao tijesto prije pecenja kolaca i kazes da kolac ne valja jer ti nije ukusno.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

U pravu si musice,mozda jesam navalio s ovim amberom ali prvo pivo mi je lezalo u bocama 2 tjedna i lijepo se pilo dok nije proslo 2 mjeseca onda je bilo katastrofa i sve smo prosuli na kraju...
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(19.04.2016, 08:55 )AlkoholicarST Wrote: U pravu si musice,mozda jesam navalio s ovim amberom ali prvo pivo mi je lezalo u bocama 2 tjedna i lijepo se pilo dok nije proslo 2 mjeseca onda je bilo katastrofa i sve smo prosuli na kraju...

Pa prvi macici se u vodu bacaju Smile Vidi, najbolje bi bilo da se ti povezes s nekim iskusnijim pivarima i da probas njihova piva, da vidis otprilike kako to treba da izgleda. Vidim da si iz Omisa a u Splitu imas udrugu Hmelj, pa s njima sjedi popricaj, neka ti daju da probas, i neka probaju tvoje pivo pa neka ti kazu sta i kako. To ti je najbolji nacin da vidis gdje si i sta si.

To sto kazes da se nakon 2mjeseca nije moglo piti, ako se bas nije moglo piti onda ti je tu neka infekcija bila sigurno.
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Da to sam razmisljao ici u Split ali sam nekidan saznao da ima jedan homebrewer u Omisu al je trenutno van drzave.Pa cemo se nac na kavi i to prodiskusirat.
A sta se tice infekcije i ja sam mislio ali mi je reko kolega neki da nije moguce.
Al ti si strucnjak Big Grin
Hvala na pomoci
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

teško da ti se može dati kakav konkretan savjet ovako na daljinu. pogotovo što si neiskusan i vjerojatno ni ne znaš objasniti problem kako treba (ni ja sa tri godine homebrewinga u guzici nekad ne znam objasniti šta hoću preko foruma). Mušicin prijedlog ti je najbolji. nađi udrugu hmelj preko facebooka, objasni im u čemu je problem i reci da bi jedan dan došao i donio im pivo da probaju. onda će ti biti puno lakše
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Budem kolega @Pivdzija Big Grin
Al reko prvo cu vidjet ovog svog Omisanina posto ga poznam dobro al ne dovoljno dobro da znam da se s tim bavi Big Grin
Lako cu otic u udrugu hmelj Smile
Find Odgovori
Brekulja Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

zašto je problem ako je gorko Big Grin
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Mozda tebi nije Big Grin
Find Odgovori
Fagger Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Pozdrav svima! Novi sam na forumu i u pivarstvu i prije pola godina sam počeo kuhati pivo, uglavnom kuham Pale ale, i uglavnom mi odgovaraju i boja, miris, karbonizacija, osim gorčine, koje je bila cca Ibu-80, na kraju sam prilagodio tako da bude 40-tak. Sve je super išlo, i zadnje kuhanje sam koristio bazni slad Nova Gradiska umjesto Pale ale-a, i boja mi se drastično promjenila (što razumijem) međutim okus i miris mi ne odgovaraju nikako, miris me podsjeća na ljepilo. E sad, zbog čega je sve to ne znam, bilo bi mi drago i korisno kada bi mi netko mogao malo pomoći oko toga.. Hvala unaprijed Smile
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

kakvi su ti bili uslovi fermentacije? Temperatura, na šta vuče to ljepilo? Ima li još kakav miris?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

A na koje ljepilo, drvofix ili sintelan? Smile To ti nema veze sa sladom. To ti je isključivo negdje greška u procesu, najvjerovatnije u fermentaciji kao što je Aco napisao. Previsoka temp fermentacije może to uzrokovati, ali i mnoge druge stvari. Jesi li išta drugo mijenjao u sastojcima ili procesima u odnosu na prethodna piva?
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools