Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Što radim krivo??
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
Question  Što radim krivo??
Evo mislio sam da ovdje stavljamo sve nase probleme sto se tice svega u pivarstvu.

Ja sam radio svoju 2. Turu piva 9.04.2016.
Tada je pivo i pocelo fermentirat.
Sve je islo divno i radio je airlock ko lud Big Grin
O.G je bio 1051 od ocekivanih 1054.
Sto je valjda normalno?
I pivo izgleda zdravo ima pjenu boju sve super.
Evo sada sam mjerio ajmo rec F.G i ispada 1011 od ovecivanih 1012.
Sada moje je pitanje dal da ja to skidam?
I ovo GLAVNO PITANJE koje nosi i ime teme.
Oba piva su mi bila dosta gorka.
Prvo je bilo pitko 2mjeseca onda je postalo gorko.
I sada sam kusao ovo drugo koje je jos u fermentoru naravno jos se cuje kvasac al je bas gorko.
Sta da radim?
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Što radim krivo??
prije deset dana si skuhao pivo, daj mu dva mjeseca i onda mozes staviti primjedbe. prerano ljudi probavate. to sto si ti iz fermentora probao ne znaci nista. flasiraj pivo nakon 21 dan fermentacije i onda ostavi u flasama mjesec dana. tek onda mozemo pricati o nekim problemima.

ovo sto ti pricas je kao da si probao tijesto prije pecenja kolaca i kazes da kolac ne valja jer ti nije ukusno.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Što radim krivo??
U pravu si musice,mozda jesam navalio s ovim amberom ali prvo pivo mi je lezalo u bocama 2 tjedna i lijepo se pilo dok nije proslo 2 mjeseca onda je bilo katastrofa i sve smo prosuli na kraju...
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Što radim krivo??
(19.04.2016, 08:55 )AlkoholicarST Wrote: U pravu si musice,mozda jesam navalio s ovim amberom ali prvo pivo mi je lezalo u bocama 2 tjedna i lijepo se pilo dok nije proslo 2 mjeseca onda je bilo katastrofa i sve smo prosuli na kraju...

Pa prvi macici se u vodu bacaju Smile Vidi, najbolje bi bilo da se ti povezes s nekim iskusnijim pivarima i da probas njihova piva, da vidis otprilike kako to treba da izgleda. Vidim da si iz Omisa a u Splitu imas udrugu Hmelj, pa s njima sjedi popricaj, neka ti daju da probas, i neka probaju tvoje pivo pa neka ti kazu sta i kako. To ti je najbolji nacin da vidis gdje si i sta si.

To sto kazes da se nakon 2mjeseca nije moglo piti, ako se bas nije moglo piti onda ti je tu neka infekcija bila sigurno.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Što radim krivo??
Da to sam razmisljao ici u Split ali sam nekidan saznao da ima jedan homebrewer u Omisu al je trenutno van drzave.Pa cemo se nac na kavi i to prodiskusirat.
A sta se tice infekcije i ja sam mislio ali mi je reko kolega neki da nije moguce.
Al ti si strucnjak Big Grin
Hvala na pomoci
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,210
Joined: Jul 2013
Reputation: 3 Location: Mostar
RE: Što radim krivo??
teško da ti se može dati kakav konkretan savjet ovako na daljinu. pogotovo što si neiskusan i vjerojatno ni ne znaš objasniti problem kako treba (ni ja sa tri godine homebrewinga u guzici nekad ne znam objasniti šta hoću preko foruma). Mušicin prijedlog ti je najbolji. nađi udrugu hmelj preko facebooka, objasni im u čemu je problem i reci da bi jedan dan došao i donio im pivo da probaju. onda će ti biti puno lakše
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Što radim krivo??
Budem kolega @Pivdzija Big Grin
Al reko prvo cu vidjet ovog svog Omisanina posto ga poznam dobro al ne dovoljno dobro da znam da se s tim bavi Big Grin
Lako cu otic u udrugu hmelj Smile
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
Brekulja Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 50
Joined: Nov 2015
Reputation: 0 Location: hrv
RE: Što radim krivo??
zašto je problem ako je gorko Big Grin
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Što radim krivo??
Mozda tebi nije Big Grin
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
Fagger Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Mar 2017
Reputation: 0 Location: Čapljina
RE: Što radim krivo??
Pozdrav svima! Novi sam na forumu i u pivarstvu i prije pola godina sam počeo kuhati pivo, uglavnom kuham Pale ale, i uglavnom mi odgovaraju i boja, miris, karbonizacija, osim gorčine, koje je bila cca Ibu-80, na kraju sam prilagodio tako da bude 40-tak. Sve je super išlo, i zadnje kuhanje sam koristio bazni slad Nova Gradiska umjesto Pale ale-a, i boja mi se drastično promjenila (što razumijem) međutim okus i miris mi ne odgovaraju nikako, miris me podsjeća na ljepilo. E sad, zbog čega je sve to ne znam, bilo bi mi drago i korisno kada bi mi netko mogao malo pomoći oko toga.. Hvala unaprijed Smile
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Sarajevo
RE: Što radim krivo??
kakvi su ti bili uslovi fermentacije? Temperatura, na šta vuče to ljepilo? Ima li još kakav miris?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Što radim krivo??
A na koje ljepilo, drvofix ili sintelan? Smile To ti nema veze sa sladom. To ti je isključivo negdje greška u procesu, najvjerovatnije u fermentaciji kao što je Aco napisao. Previsoka temp fermentacije może to uzrokovati, ali i mnoge druge stvari. Jesi li išta drugo mijenjao u sastojcima ili procesima u odnosu na prethodna piva?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools