Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pivo - bez granica
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,038
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Banja Luka/Doboj
RE: Pivo - bez granica
Jos je pitanje za Stamag (Ireks) koji mi kupujemo. Trazio sam sad po njihovom sajtu ali nista ne nadjoh.
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 949
Joined: Nov 2012
Reputation: 3 Location: rajvoSa
RE: Pivo - bez granica
A kakva je situacija sa ovom "hemijom" u pivu?
Vidio sam u pivnici kad je bio onaj craft hepening, firma prodaje aditive (ako se to tako zove) za prilagodjavanje pjene, za boje i jos nekih 18 stavki.
Meni je stomak fakat osjetljiv, ja popijem 2 ili 25 (sarajevsko, lasko, heineken i sl.) i sutra je obavezan rigoleto. Od domacih nisam imao taj problem.
Da li je to veci belaj od ovog pesticida...
Sta mi pijemo... to niko ne zna Big Grin
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Sarajevo
RE: Pivo - bez granica
(20.06.2016, 08:29 )elektropionir Wrote: A kakva je situacija sa ovom "hemijom" u pivu?
Vidio sam u pivnici kad je bio onaj craft hepening, firma prodaje aditive (ako se to tako zove) za prilagodjavanje pjene, za boje i jos nekih 18 stavki.
Meni je stomak fakat osjetljiv, ja popijem 2 ili 25 (sarajevsko, lasko, heineken i sl.) i sutra je obavezan rigoleto. Od domacih nisam imao taj problem.
Da li je to veci belaj od ovog pesticida...
Sta mi pijemo... to niko ne zna Big Grin

Pa nama je najveći problem kvalitet slada i hmelja kod domaće pive. S tim da bi se još za hmelj moglo pitati. A hemiju za pjenu i ostalih 18 stavki svakako ne stavljaš. Osim minerala za prilagođavanje vode.
A ovaj herbicid je problematičan zbog svog djelovanja na žive organizme. Ali svakako i ostala hemija nikako nije dobra. Jer je velikim pivarama bitna konzistentnost proizvoda. Te se iz tog razloga koriste sredstva za stabilnost pjene, boju, ukus, miris i ostalo. I hrpu drugih stvari.
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 949
Joined: Nov 2012
Reputation: 3 Location: rajvoSa
RE: Pivo - bez granica
Na njih sam i mislio Aco na velike pivare i sta pijemo. Kakva je to hemija, zloinaopako... Mozda je ovaj slad mala maca za nju.
Ja se jos uvijek ne smijem ni usuditi vodu prilagodjavati, a ne nesto vise Big Grin
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Sarajevo
RE: Pivo - bez granica
Apstiniram u 90% slučajeva industriju Big Grin
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,095
Joined: Feb 2014
Reputation: 3 Location: Sweden
RE: Pivo - bez granica
O festivalima:

http://rodneyctrotter.blogspot.se/2016/0...ivali.html
Find Odgovori
acopjanic Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 153
Joined: Aug 2015
Reputation: 0 Location: Banja Luka
Pivo - bez granica
Citam o marmeladi sa pivom Kabinetovoj..valjalo bi probati

http://www.journal.hr/kabinet-brewery-os...-zazubice/


Sent from my iPhone using Tapatalk
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,038
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Banja Luka/Doboj
RE: Pivo - bez granica
Aco pa imamo taj namaz samo ja uvijek zaboravim donijeti na duzenje. I sinoc sam zaboravio Smile
Find Odgovori
acopjanic Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 153
Joined: Aug 2015
Reputation: 0 Location: Banja Luka
Pivo - bez granica
Podsjeticu te za sledece druzenje, ako ga ne slistis do tad


Sent from my iPhone using Tapatalk
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 949
Joined: Nov 2012
Reputation: 3 Location: rajvoSa
RE: Pivo - bez granica
Ponesi malo i na bunu Big Grin
Find Odgovori
attilasabli Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 62
Joined: Sep 2013
Reputation: 0 Location: Novi Sad
RE: Pivo - bez granica
(19.06.2016, 04:34 )AleksandarV Wrote: Zar on nije herbicid? Kako ga to koriste za ubrzanje zrenja?

Sent from my ZTE Blade V6 using Tapatalk
Pred zrenje se koriste, osusi biljku kao herbicid, biljka je tehnoloski zrela, ali joj jos malo vremena treba a ti to vreme ne mozes da iscekas.
Na primer, biljka je polu zelena,neujednaceno zri zbog xy razloga, fali joj jos 15 dana da sazri, ali tebi prognoza govori da vec za 7 dana stize neki kijamet da ne bi izgubio na prinosu i kvalitetu zrna ti ga zveknes herbicidom i za 3 dana imas zetvu. Imas 2 vrste glifosata, onaj koji biljka usvaja i onaj koji ne usvaja.
Bilo je valjda na HTVu emisija na tu temu kako se u severnoj Evropi masovno koriste glifosati u uljanoj repici, suncokretu, jecmu, psenici, soji, nema gde ga nisu nasli, iz razloga ujednacenije zetve, manje rastura i istog kvaliteta useva. Npr soja, ukoliko se okisi u avgustu ona nikako da sazri, samo tera dalje, muka za seljaka/farmera. Ukoliko dodje do prezrevanja useva, veci gubici, manji profit....itd...itd....gmo u ovom situaciji nema veze.

Sent from my SM-G360F using Tapatalk
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV
*****

Posts: 1,095
Joined: Feb 2014
Reputation: 3 Location: Sweden
RE: Pivo - bez granica
Deserti od piva, dio prvi:

http://rodneyctrotter.blogspot.se/2016/0...serti.html
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 14 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools