Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


0 minuta
papak Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 8
Joined: May 2016
Reputation: 0 Location: zagreb
0 minuta
Pozdrav, kuhamo prvo pivo šogor i ja...i malo smo se zbuniki sta znaći u receptu za neki kvasac da se kuha 0 minuta....može netko objasniti o cemu se radi?!
Hvala i pozdrav.
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Sarajevo
RE: 0 minuta
Na 0 minuta znači da je to kraj kuhanja. Recimo, piše kuhaj 60 minuta. 60 minuta kuhanja od trenutka kada sladovina počne da vri. 0 minuta znači da neki hmelj tada ubacuješ (vidi po receptu) a ne kvasac. Kvasac ubaciš tek kada si skuhanu sladovinu ohladio na nekih 18 stepeni i prebacio u dezinfikovani fermentator. Ako si ubacio kvasac na 0 minuta, skuhao si kvasac jer je sladovina vrela. I neće moći da uradi fermentaciju.

Sent from my ZTE Blade V6 using Tapatalk
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,329
Joined: May 2014
Reputation: 7 Location: Srebrenik, BiH
RE: 0 minuta
(21.07.2016, 12:41 )papak Wrote: Pozdrav, kuhamo prvo pivo šogor i ja...i malo smo se zbuniki sta znaći u receptu za neki kvasac da se kuha 0 minuta....može netko objasniti o cemu se radi?!
Hvala i pozdrav.

0 minuta ti je momenat kad ugasis plin (ili na sta vec kuhas), neko to zove i flame out..

tada se uglavnom ubacuje dio hmelja za aromu..
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: 0 minuta
Kvasac se ne kuha, to si ili ti krivo shvatio ili je greška u receptu.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools